![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#121 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po lewej stronie masz g***322;***243;wne czynno***347;ci kt***243;re ma wykona***263; program
Copy to kopiowanie pliku. Aby co***347; zmieni***263; musisz wybra***263; Video: MPEG2 (pewnie wybra***322;e***347; Copy) Audio: Copy Format: MPEG PS |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#122 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.05.2005
![]() |
Zrobiłem tak jak pisałeś w przedostatnim poście:
Video:MPEG-2 requant Audio: Copy Format:MPEG-PS (A+V) Sam też pisałeś że trzeba określić jaki duży ma wyjść plik tylko jak to ustawić? Innych opcji dla MPEG w programie nie ma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MPEG2 Requant s***322;u***380;y do pomniejszania strumienia Video ale bez rekompresji. Ma sporo ubo***380;sze funkcje ni***380; pe***322;ny encoder, a do tego gorsz***261; jakos***263; (jest za to szybszy). Dlatego lepiej wybierz MPEG2 libvacodec - tam _powinna_ by***263; ta opcja.
Nie korzystam z MPEG2 w Avidemuxie i nie pamietam dok***322;adnie. Jak nie zapomne to zerkn***281; wieczorkiem co tam mo***380;na ustawi***263;. |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.01.2009
![]() |
Witam.
Doczytałem do końca ... ufff ![]() CHYLĘ CZOŁA przed pasjonatami, świetna robota, duża wiedza itd ... ale , ale pojawia się już całkowicie inne, bardzo przyziemne potraktowanie tematu. Oszczędzając 3-4 pln. na płycie DL skazujecie się na trzy inne aspekty : - strata czasu ( nieadekwatna ) - płacicie wyższe rachunki za prąd ![]() - pozbawiacie się wielu, czasami bardzo fajnych, dodatków Oczywiście powyższe to tylko zimne spojrzenie, ale szacun za wiedzę i pasję ! ![]() Pzdr. PS - można by całą tą "parę" przekierować w temat ściskania Blu-Ray, tu już efekty mogłyby być spektakularne . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No, tak...
Ale czytając warto zwracać uwagę na daty postów/dyskusji... W 2004 roku płytki DL nie kosztowały 4-5 zł tylko sporo, sporo więcej. Podejrzewam, że za kilka lat temat ściskania BR będzie równie nieaktualny... Jest jeszcze jeden aspekt - nośniki DL są bardziej zawodne od SL, a i część starczego sprzętu AV ma z nimi problemy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2009
![]() |
Mam pytanie odnośnie kodowania filmów:
Do skompresowania filmu aby zmieścił się na płycie SL używam: DVDRebuilder 0.84.1.Pro z CCE 2.70.02.0 i Avisynth 2.55 Czy wgrywając nowsze wersje Rebuildera i CCE uzyskam lepszą jakość końcową filmu lub skrócenie czasu kodowania? |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Bywalec
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
ja też całkowicie się zgadzam z HALL9000, po co przerabiać DVD-9 na DVD-5 ? Ostatnio dostałem taką płytkę z filmem "....." który trwał bagatela 140minut - no bitrate mnie powalił, 3700kbit/s. Przecież to jakieś nieporozumienie, tak kaleczyć dzieło. Jak już mam na chwile DVD-9 to nie produkuje z niego DVD-5 tylko x264 2Mbit/s - jakość bez większych kompromisów. A że do oglądania na moim LCD jako playera i tak używam laptopa z HDMI z zewnętrznym dyskiem HDD to najlepsze rozwiązanie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witojcie hey!
Mam mega laickie pytanie ![]() Opcji tam od groma , tak jak u nas fachmanów od kompresji ![]() łopatologicznie obcykał jakie opcje/funkcje/parametry na jakie wartości mam ustawić zalezy na jakości nie na czasie ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
coś nowego/sprawdzonego pojawiło się ostatnio jeśli chodzi o tworzenie DVD Video?
Szukam czegoś prostego aby uzyskać dobrą jakość i mieć możliwość zrobienia chociać prostego dvd bez wodotrysków. Mile widziany darmowy program ![]() Wcześniej korzystałem z Nero Vision 4. Teraz kompresuje materiał z HDV do DVD, a Nero 4 już troszkę leciwy niestety. pozdr
![]() |
Opcje związane z dyskusją | |
Tryby wyświetlania | Oceń tę dyskusję |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
filmyDVD-Fatalna jakość obrazu na komputerze-czy można zaradzić temu? | Zbih | Napędy optyczne DVD | 9 | 27.04.2005 17:23 |