![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.03.2005
![]() |
Jakość kompresji DVD z materiału DV
Witam. Byłem ostatnio na wycieczce i nagrałem sobie trochu materiału. Nie przerabiam duzo rzeczy i proszę was o pomoc i opinie. Uzywam do składu Vegas'a. Nie mam tego duzo więc wole poświęcić trochu godzin ażeby materiał po kompresji był najwyzszych lotów. I teraz mam dylemat. Otóż do tej pory robiłem w ten sposób iż uruchamiałem frameserwer i kompresje robiłem w Tmpgenc plus 2.5 na highes quality. No 1h materiały kompresował sie ~10h
![]() Dzisiaj bawiłem sie kodekiem MainConcept i czas na skompresowanie tegoż samego materiału na max quality wyniusł jakieś 3h ![]() Dlaczego jest taka różnica czasowa. Nie wieże aby to była kwestia optymalizacji wzgledem procesora ![]() Mam jeszcze jedno pytanie. Otóż dzwięk kompresuje w mpeg-L2 stereo. program dostarczony z vegasem Sony architect przyjmuje tylko wersje ac-3 i pcm i chce mi materiał rekompresować. czy musze za każdym razem osobno kompresować dzwięk do ac-3 (stereo) i obraz a później w architect'ie to składać ?? Doradźcie mi coś.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|