![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.01.2004
![]() |
jeszcze raz o....z kamerki na dvd...ale z jak najmniejsza utrata jakosci
Od jakiegos czasu bawilem sie kamerka, przerabialem, kombinowalem,wszystko jednak wypalalem w formacie svcd
ale teraz mam chec zgrac film z kamery cyfrowej DV na DVD z jak najmniejsza utrata jakosci zakladajac ze nieinteresuje mnie ile plyt DVD to zajmie.(no moze 2 ![]() po takim zgraniu chce to odtworzyc w stacjonarnym dvd mam do tego wiele programow ale niespotakalem jeszcze takiego co by mnie zadowolil uzyskana jakoscia lub mozliwoscia wyboru wyzszych parametrow przegladalem forum i wszyscy pisza o tym jak skompresowac z kamerki na dvd a ja was prosze o podpowiedz jakim programem zrobic to tak zeby stracic jak najmniej pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
kompresji (Mpeg2) nie unikniesz - na niej opiera się standard DVD Video. najlepsze efekty daje użycie do kodowania obrazu encodera CCE albo Canopus Procoder. wtedy z maxymalną jakością możesz zapisać na DVD 60 min. filmu.
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
gdzie znajde tego CCE ? masz moze jakas stronke ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
CCE - fajny ale ... ![]() pozdrawiam i dziki za wszystko |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.01.2004
![]() |
Witam
Zgrałem materiał filmowy z kamery analogowej poprzez kartę graficzną ati radeon 9000 przez wejscie composite na format mpeg. Podczas odtwarzania okazało się, iż obraz robi się chwilami czarny i nastepuje to w formie migania /trwa to kilkanascie klatek/ Tak samo jest podczas ogladania bezpośrednio obrazu z kamery na monitorze komputera. jednakże ten problem nie występuje podczas odtwarzania obrazu na ekranie telewizyjnym. Czy ktos spotkał się z takim problemem i jak to ewentualnie zgrać poprawnie film aby nie było tego efektu /jest to bardzo denerwujące dla oglądającego/ Sylwusik2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
![]() Cytat:
zakładam - że zgrywasz przez FIRE WIRE na twardy dyskk .. w takim razie - dobrze jest zachować format (avi) - o ile dość miejsca na dysku - a następnie po ew. obróbce (przejścia, wycięcia, dogrania) wyeksportować do formatu MPEG ! jeśli chcesz to zrobić nice and easy - polecam programy z serii ULEAD : np. ULEAD VIDEO STUDIO - albo też ULEAD DVD MOVIE FACTORY ... zgrasz materiał - dodasz chaptery - włąsną grafikę - i wyeksportujesz do DVD z bitratem takim - aby ci weszło na płytkę ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
A co polecicie do zgrywania z analogowej kamerki przez VIVO w GF4, używam InterVideo WinDVR 3, no ale potem jeszcze authoring DVD, moze jakis kombajn co zgra i wypali.
Załatwiłem sobie Ulead DVD MovieFactory 3 Disc Creator i Ulead VideoStudio 7 ale one nie radzą sobie z moim vivo niemoże wykonać wykresu podglądu nie wiem czy to wina sprzętu czy te programy poprostu tylko DV zgrywają.
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.02.2004
![]() |
Hmm ja zgrywam z kamery cyfrowo do dv-1. Polecic do analoga moge VirtualDub
ustawiasz jakosc, klatki i rozdzialke. Pamietaj ze zbyt duza rozdzilelczosc oznacza gubienie klatek ![]() ps. Moze mi ktos powedziec jaki codek dv jest dobry pod windowsa ?. Posiadam kamere Sony. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
średnio czytacz
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Karolina & xbox & DVDRIP
Data rejestracji: 28.11.2003
![]() |
tak jak zbl polecam do zgrywania z kamery cyfrowej programow ULEAD:
ULEAD VIDEO STUDIO ULEAD DVD MOVIE FACTORY ... Tym pierwszysm zgrywamy material DV na HDD (Uwaga na wielkie pliki z filmem ![]() A tym drugim tworzymy ladne menusy,chaptery itp. i kodejumy do mpeg2... po sprawie...
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Witam.do Zgrywania Na Kompa-a Dalej Do Dvd Polecam Pinnacle Studio 8 (moze ByĆ 9).program Ma Wszystko Co Potrzebne Do Zabawy Z Kamera.troche DŁugo Obrabia Z Analogu-ale Efekty Sa Zadawalajace.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
No i lipa odpalam Ulead VideoStudio 7 zakłądka Capture i wywala błąd
"Unable to switch to Capure Mode Check if your video capture driver is working properly Failed to build a preview graph" i to wszytko, dodam że mam GF4Ti VIVO i paczke 2.20_wdm-vivo_tv.exe specjalnie wczoraj zapodałem jeszcze raz ale nadal nic w VideoStudio 7. W InterVideo WinDVR 3 wszystko jest OK. Nie mam pojęcia dlaczego tak jest. Co do VirtualDuba mam złe doświoadczenia z tym programem mianowicie gubienie klatek zdaża sie nagminnie, potrafi zgubić 40% kaltek a to juz masakra. POzatym w nim także widze ciemność nie potrafi wykryć urządzenia przechwytującego znaczy niby je widzi w ustawieniach ale jak ma wygenerować podgląd to juz wywala błąd. Edit: Małe niedopatrzenie z mojej strony w ustawieniach miałem aby obraz był klonowany na TV i dlatego Ulead VideoStudio 7 nie potrafił wygenerować podglądu hmm ale dziwne bo InterVideo WinDVR 3 potwafił to mimo wszystko. Dziekuje wszystkim za pomoc. Hmm ale jeszcze coś mnie zastanawia u dołu ekranu w podglądzie mam kilkumilimetrowy pasek zawiniętego obrazu przy zgrywaniu tez jest ale potem na niektórych playerach jest a na innych nie ma od czego to zależy i w jaki sposób można sie tego pozbyć np przed albo podczas zgrywania??
Piecyk LG 32/10/40 przerobione na x40 ![]() LITEON LDW-451S@851S GS0C Ostatnio zmieniany przez Malaria : 21.02.2004 o godz. 14:06 Powód: :) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
średnio czytacz
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
ten zwiniety pasek to normalka. jak zrobisz z tego vcd lub dvd i puscisz na tv to nie bedzie tego widac. pamietam ze kiedys ktos na tym forum o tym pisal.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
a może tak do zrzucania z kamerki na dysk użyć czegoś małego? Takiego jak WinDV (freeware o ile pamiętam). Montaż można przeprowadzić w Adobe Premiere czy w czym tam kto lubi.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|