![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.12.2004
![]() |
jKIM PROGRAMEM NAJLATWIEJ PRZYCINAC PLIKI TYPU AVI
Tylko Nie Virtual Dub Bo Tam Nie Chce Ich Potem Zapisywac
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.11.2004
![]() |
no.. nie wiem, jak nie chce ci zapisywać.. musisz ustawić, video/direct stream copy, z audio to samo, tniesz do woli, wstawiasz nowe części a potem zapisujesz jako jeden plik avi.. ale skoro Virtual Dub Ci nie działa, to spróbuj NanDub.. jest na mojej stronce (której url, stąd skasowałem ze względów regulaminowych
![]() ![]()
...ale ja tej przyszłości u Ciebie nie widzę... Ostatnio zmieniany przez skip18 : 25.12.2004 o godz. 10:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.12.2004
![]() |
A co jest zle kiedy po przycieciu probuje zapisac plik i ukazuje sie napis : The source vide stream uses a compresion algorithm which is not compatibile with/AVI flies direct stream copy cannot be used with this vodeo stream
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
A jakimi kodekami robiony był ten avi?
Wczytaj avi do GSpot'a i napisz co mówi o kodekach video i audio.
![]() |
#5 |
Leon Zawodowiec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
A może wiecie, jakim programikiem mógłbym przyciąć plik mpeg (chodzi mi o przycięcie początku i odcięcie końca - bo nagrywam z karty telewizyjnej i zawsze "zassam" kawałek jakiejś reklamy, czy czegoś w tym rodzaju)?
Tylko chodziło by mi o jakiś program, który by nie przeliczał całego filmu przy przycinaniu, tylko odciął to co trzeba i tyle...
![]() |
#6 |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Do przycinania chyba najlepszy Tmpgenc
Tu jest o wycinaniu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...hlight=Tmpgenc Ostatnio zmieniany przez pit0202 : 26.12.2004 o godz. 17:47 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 08.09.2002
![]() |
@p-a-w-e-l-f
Polecam programik Cutterman -> http://cuttermaran.kickme.to. Normalnie przycina on tylko do klatek kluczowych [podobnie jak MPEG2cut - jak to wystarczy to polecam mpeg2cut]. Jak chcesz mieć z dokładnością do jednej klatki, to musisz sciagnac jeszcze tmpgenc i w opcjach cuttermana zaznaczyc zeby rekompresowal material. Dodac nalezy jeszcze, że żeby używać cuttermana musisz miec nagranie rozłożone na audio i video w osobnych plikach. Do tego celu polecam ci program X [dawniej projectX] napisany w javie. Ostatnio zmieniany przez Lwiczek : 26.12.2004 o godz. 18:59 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|