![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.06.2004
![]() |
Kilka PGC w jednym VTS a Scenarist
Hej, mam problem. Chcialem sobie dodac napisy do DVD z serialem Smallville. Robilem wg opisu ze strony http://coruscant.plukwa.net/DVD/ i wszystko wyszlo OK, pozatym, ze rozmiar wynikowego DVD wzrosl dwukrotnie. Zamiast 4,3GB wyszlo mi 8,6GB.
Gdy podgladam zawartosc plytki w DoItFast4U w VTS 1 znajduje sie PGC 01 ... PGC 05. Przy czym PGC 01 to jest chyba caly serial (zajmuje to 4,3GB), a PGC 02, 03, 04 i 05 to poszczegolne odcinki. Czy wie ktos moze co powinienem zrobic aby wynikowy rozmiar z dodanymi PL subami byl podobny do pierwotnego? Gdy zaznaczylem aby "przetwarzal" samego PGC 01 to po dodaniu napisow menu nie dzialalo jako powinno (po przerobieniu IfoUpdate). W innych filmach gdy w jednym VTS bylo 1 PGC bylo OK. Prosze o pomoc |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zobacz czy masz zaznaczoną w DoItFast4U opcję 'Autodetect and uncheck duplicate PGCs' przy rozkładaniu płytki. Smallville nie robiłem, ale w przypadku Stargate, gdzie jest podobny efekt, przy zaznaczeniu tej opcji wszystko jest OK.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Jeśli dobrze myślę, to prawidłowym rozwiązaniem może być "Demux by VOB ID". Duplicate PGC's może być ciut nadmiarowe (nie zawsze oczywiście -- dlatego zawsze powtarzam, że trzeba postarać się jak najlepiej poznać zawartość płytki i mechanizmy nawigacji zastosowane)
EDIT: Źle myślę ^_^ Reetou ma rację. Alternatywą jest odznaczenie PGC 01 i zaznaczenie pozostałych PGC (nie pamiętam w tej chwili czy DIF4U zaznaczy najdłuższe PGC i odznaczy pozostałe czy odwrotnie -- ta druga opcja wydaje mi się bezpieczniejsza). Podejrzewam, że dobrze by było odtworzyć PGC 01 (PgcEdit) przed wklejeniem w oryginalną strukturę.
Proud Lantians' descendant. Ostatnio zmieniany przez ideJ : 31.03.2005 o godz. 10:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Hej, no wiec po zaznaczeniu 'Autodetect and uncheck duplicate PGCs' faktycznie DIF4U zaznaczyl PGC01 w VTS01 (czyli ten najwiekszy - zawierajacy wszystkie odcinki sklejone razem, a nie osobno). Wszystko wyszlo niby OK pozatym, ze menu po dolozeniu IfoUpdate nie dziala tak jak powinno - rozjechaly sie chaptery oraz nie mozna przechodzic bezposrednio do odcinkow z menu.
I teraz wlasnie nie wiem, czy moze zrobic tak jak doradza ideJ zeby odznaczyc PGC01, a zaznaczyc pozostale odcinki ktore sa w osobych PGC? (domyslnie DIF4U zaznacza najdluzsze PGC a odznacza pozostale). A moze zostawic tak jak jest i jakims innym programem poza IfoUpdate moge dodac menu, aby dzialalo poprawnie? Moze ten PgcEdit by pomogl, ale nie wiem jak sie nim poslugiwac ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Trzeba spróbować :-) Chociaż jestem zdziwiony, że zrąbała się nawigacja. Rozumiem, że rozkładasz materiał DoItFast4U, a później wykorzystujesz Scenaid i Scenarist do złożenia wszystkiego do kupy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Hej, no wiec teraz sie prawie udalo
![]() Aha i jeszcze sie pojawil problem nr 2 - teraz na poczatu wyskakuje mi przed filmem komunikat Warining FBI itp. w jaki sposob usunac ta plansze? A moze wystarczy po obrobce dodania napisow przerzucic to do Shrinka i tam ustawic jako still video? Ale to tylko moja mala sugestia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Warningi najlepiej usunąć prog. DVDRemake, albo PGCEdit. IMHO do robienia MultiPGC Scenaid jest idealny. Rozkładasz DVD Doitfast4U, zapuszczasz Scenaida, który odbuduje ci strukturę _całego_ DVD (tzn. odtwarza on te pominięte przy rozłożeniu PGC) i generuje skrypt dla Scenarista, gdzie dokładasz napisy.
Nie wiem, czy poprawnie zadziała z odtworzeniem jednego dużego PGC u ciebie (to jest przyczyna braku odtwarzania wszystkich odcinków), trzeba spróbować. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|