Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.11.2006, 17:19   #1
Bywalec
 
Avatar użytkownika tymek
 
Data rejestracji: 25.11.2006
Posty: 71
tymek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kilka pytań dotyczących edycji i wklejania napisow do DVD

Cześć !
Zamierzam edytować gotowe DVD i wkleićdo neigo polskie napisy... po przeczytaniu tego artykułu :
http://www.cobraverde.net/Porady/dvd_pl.htm
mam kilka pytań, otóż:
narazie wszystko jest ok, tak jak tam pisze rozdzielam a pliku vob, obraz, i audio i chce wklejać napisy.. ale.. czy te napisy wklejone/ zastsąpione na polskie bedą zripowane z filmem, czy bedzie mozna je wyłączac, tak jak poprzednie (orginalne) i czy w przerobionym przeze mnie DVD bedzie po nagraniu to samo menu co jest w tym orginalnym DVD ?
tymek jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.11.2006, 18:20   #2
Bywalec
 
Avatar użytkownika tymek
 
Data rejestracji: 25.11.2006
Posty: 71
tymek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
aha i jeszcze jedno pytanko... bo tam pisze ze trzeba rozdzielic obraz i dźwięk... to czy po ponownym scaleni- nagraniu na dvd jakość bedzie taka sama jak w orginale ? i dźwięk bedzie przykładowo 5.1 tak jak w orginale ?
tymek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2006, 18:21   #3
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,490
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Włączać/wyłączać - tak.

Menu - niezupełnie. W poradniku jest opisana metoda dla samego filmu.

Ale korzystając z np. TEGO poradnika (dodatkowo) możesz wkleić film z już dodanymi polskimi napisami do oryginalnej struktury DVD (z menu).

Edit: tak, jakość będzie taka sama jak przez rozdzieleniem.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2006, 18:42   #4
Bywalec
 
Avatar użytkownika tymek
 
Data rejestracji: 25.11.2006
Posty: 71
tymek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
oki juz patrze a jeszce jedno pytanko dotyczące własnie MENU... mowisz ze da sie tak zrobić zeby wkleic polskie napisy do filmu razem z orginalnym menu.. ok przeczytałem tutaj na forum ze sa programy do edytowania menu, a czy mozna tymi programami "przetłumaczyć" menu ? (chodzi o to zeby np. zamias naciskow z tekstem ang. był z tekstem polskim)
tymek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2006, 18:48   #5
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,490
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Menu, jeśli nie jest animowane, to obrazki. Więc można przygotować własne obrazki i podmienić z istniejącymi.

TU jest poradnik o edycji menu, ale niestety wcięło w nim obrazki

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 25.11.2006 o godz. 19:18
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2006, 19:12   #6
Bywalec
 
Avatar użytkownika tymek
 
Data rejestracji: 25.11.2006
Posty: 71
tymek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
super
ehh szkoda ze bez obrazków bo jestem zielony w te klocki... tym bardziej ze sa teksty tego typu:
"Ustawiamy wszystko tak jak na powyższym obrazku" ,
"dokładnego ustawienia parametrów kodowania i ustawiamy wszystko tak ja na poniższych zdjeciach:"

ale mam nadzieje ze sobie poradze. Jeszcze raz dzięki!!

//edit
a czy jak bede edytował to menu tak ja kjest tam napisane (w menu jest dźwięk oraz jest animowane,znaczy w tle cos tam sie rusza) to po zapisaniu zmienionego menu tez bedzie sie tak ruszac i bedzie dxwiek ?

Ostatnio zmieniany przez tymek : 25.11.2006 o godz. 19:17
tymek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.11.2006, 23:23   #7
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,490
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jest to metoda edycji tylko statycznego menu...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2006, 15:13   #8
Bywalec
 
Avatar użytkownika tymek
 
Data rejestracji: 25.11.2006
Posty: 71
tymek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
szkoda
aa, poprawiałem napisy w jakims programie ktory był podany w poradnik ale w nim nie było polskich znakow... znaczy np. zamiast ł wyswietlała sie taka trojeczka, czy na pona graniu na odtwarzaczu w kompie i na stacjonarnym bedzią normalne polskie znaki ?
tymek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2006, 16:22   #9
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,490
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Nie będzie... Pewnie w programie nie wybrałeś odpowiedniej strony kodowej lub czcionka, którą wklejałeś, nie miała polskich znaków.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2006, 16:38   #10
Bywalec
 
Avatar użytkownika tymek
 
Data rejestracji: 25.11.2006
Posty: 71
tymek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
czyli nie moge nagrac polskich napisow na Video DVD tak zeby przy odtwarzaniu były polskie znaki
tymek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2006, 16:41   #11
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,490
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Oczywiście, że możesz. Musisz tylko wybrać w programie odpowiednią stronę kodową i czcionkę z polskimi znakami.

Ale chyba już to pisałem...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2006, 20:08   #12
Bywalec
 
Avatar użytkownika tymek
 
Data rejestracji: 25.11.2006
Posty: 71
tymek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam taki problem zrobiłem tak jak bylo napisane: rozdzieliłem plik vob na audio i video potem wkleiłem to do DVDMaestro + dodałem napisy, wszystko zgrałem i potem plik vob ktory mi wyszedł po kompilacji (ten największy - ok 1gb) dodałem do DVD (zastąpiłem stary plik) i przy odtwarzaniu dvd programem wszystko sie otwiera, tylko w menu jest do wyboru w opcji jezyki - język angielski, i język japoński z napisami angielskimi. Jak nie wybieram nic, tylko odrazu start film to włancza sie z japonskim dubbingiem (orginalnie włanczało sie z angielskim, tylko ze go nie nagrywałem) i bez napisow, a jak wlanczam drugą opcje: japonski z napisami, to napisy sa (wszystko jest super sa polskie znaki i w ogole ) tylko ze nie ma w ogole dźwięku
co mam zrobic ?
tymek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2006, 21:48   #13
Bywalec
 
Data rejestracji: 21.11.2004
Posty: 25
corey8slipknot w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam posiadam ten film ConAir.COMPLETE.PAL.DVDR.INTERNAL-FLUKE.iso niestety jest on bez napisów PL. Moze by ktos mi pomogł z napisami do tego filmu.
corey8slipknot jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2006, 22:36   #14
Słodki
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wahszawa
Posty: 36,733
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez corey8slipknot Podgląd Wiadomości
Witam posiadam ten film ConAir.COMPLETE.PAL.DVDR.INTERNAL-FLUKE.iso niestety jest on bez napisów PL. Moze by ktos mi pomogł z napisami do tego filmu.
to znaczy co ty chcesz? ma ktoś zassać tego pirata i ci napisy tam wstawić?

jak wstawiać napisy do DVD to jest tu http://www.cdrinfo.pl/artykuly/subtitles/

a jakie napisy przypasują do tego DVD próbuj http://napisy.info/SzukajNapisow.php...aza%F1c%F3w&k=
__________________
Wszystkich won! Roztargnionych też.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2006, 07:20   #15
Bywalec
 
Avatar użytkownika tymek
 
Data rejestracji: 25.11.2006
Posty: 71
tymek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a co ja mam zrobić zeby mieć dźwięk ? problem opisany w poście wyzej (tym moim)
__________________

tymek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:15.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO