Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 23.09.2003, 10:40   #16
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Format STL (jedno "ale")

Format STL jest naprawdę super i generują się bardzo ładne napisy. Mam tylko jedno zastrzeżenie (być może to wina mojej wersji DVDMaestro - 2.9). Nie potrafi złamać długich linii i efektem jest wyjeżdżanie tekstu poza ekran
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.09.2003, 11:22   #17
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no to nie jest taki super i to nie wina DVDMaestro. linie możesz złamać w pliku źródłowym korzystając z Subtitle Workshop, używając wyszukiwania błędów (Narzędzia) i przechodząc do kolejnych nieprawidłowych linii (F12) poprawiać to wciskając CTRL+E i ewentualnie korygując ręcznie...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2003, 11:50   #18
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja bym się jednak upierał, że to wina DVDMaestro. MaestroSBT radzi sobie z takimi liniami doskonale (dlatego chyba wolę generować bitmapy właśnie nim). Zdaję sobie sprawę, że można to poprawić właściwie dowolnym programem do obróbki napisów
Zaletą tego formatu jest łatwość znalezienia wspólnych kolorów dla wszystkich napisów (oryginalnych i dołożonych) Przy bitmapach czasem jest to nieco tricky
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.09.2003, 12:20   #19
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ideJ napisał(a)
Ja bym się jednak upierał, że to wina DVDMaestro. MaestroSBT radzi sobie z takimi liniami doskonale (dlatego chyba wolę generować bitmapy właśnie nim). Zdaję sobie sprawę, że można to poprawić właściwie dowolnym programem do obróbki napisów
Zaletą tego formatu jest łatwość znalezienia wspólnych kolorów dla wszystkich napisów (oryginalnych i dołożonych) Przy bitmapach czasem jest to nieco tricky
DVDMaestro nie ingeruje w importowane napisy bo nie ma chyba takiej możliwości więc to raczej nie jego wina...
oryginalnych i dołożonych - to ile wersji napisów umieszczasz na DVD
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2003, 13:14   #20
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
CobraVerde napisał(a)
DVDMaestro nie ingeruje w importowane napisy bo nie ma chyba takiej możliwości więc to raczej nie jego wina...
Eeee tam... przecież jest w stanie zauważyć, że napisy są za długie. Skoro nie chce w nie ingerować to mógłby choć to jakoś zaznaczyć. Dla mnie jest to niedogodność
Cytat:

oryginalnych i dołożonych - to ile wersji napisów umieszczasz na DVD
Mam parę płytek, które nie mają polskich napisów więc robiąc kopię bezpieczeństwa je po prostu dodaję.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2003, 13:20   #21
CobraVerde
KONKWISTADOR
 
Avatar użytkownika CobraVerde
 
Data rejestracji: 26.03.2002
Lokalizacja: Konstancin-Jeziorna
Posty: 1,506
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ideJ napisał(a)
Eeee tam... przecież jest w stanie zauważyć, że napisy są za długie. Skoro nie chce w nie ingerować to mógłby choć to jakoś zaznaczyć. Dla mnie jest to niedogodność
swiat nie jest idealny a programy to już napewno

Cytat:
ideJ napisał(a)
Mam parę płytek, które nie mają polskich napisów więc robiąc kopię bezpieczeństwa je po prostu dodaję.
ja też tak czasem robię (dzisiaj np. Truman Show) ale wywalam wszystkie inne napisy i zostają tylko polskie...
__________________
www.cobraverde.net - moja strona o VIDEO/DVD: porady, napisy, pliki itp.
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.09.2003, 21:15   #22
waszq/pl/
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 25.02.2003
Lokalizacja: Chełm
Posty: 96
waszq/pl/ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmm... w gruncie rzeczy caly ten temat nalezaloby wlaczyc do poradnika .... bo jeszcze pare dni i gdzies nam sie zagubi...
waszq/pl/ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.09.2003, 02:08   #23
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przed chwilą skończyłem aktualizację swojej stronki na temat dokładania napisów. Brakuje tam co prawda jeszcze tekstu o MaestroSBT i informacji o formacie STL ale mam nadzieję, że pomoże nam wszystkim w uzyskaniu jak najlepszych kopii bezpieczeństwa.

Tak zupełnie przy okazji jeśli ktoś byłby zainteresowany współpracą przy tłumaczeniu poradników z http://www.doom9.org to proszę o zostawienie mi wiadomości (pryawtnej na tym forum lub mailem)

Miłej nocki życzy...
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.10.2003, 20:32   #24
little-turpe
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 09.04.2003
Posty: 10
little-turpe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nastepny problem

a wiec stanalem tym razem przed nastepujacym problemem:

mam kilka filmikow na plytce dvd.
po skonczeniu kazdego pojedynczego nastepuje powrot do menu.
i teraz chce zrobic tak, aby za pomoca jednego odnosnika mozna bylo
wyswietlic wszystkie filmy po kolei.


zrobilem cos takiego - stworzylem command sequence - z lista jumpow do kolejnych filmikow.
niestety wbrew (jak mi sie wydawalo) zdrowemu rozsadkowi to rozwiazanie nie dziala dalej jest tak, ze po skonczonym pierwszym filmie wraca do menu.

myslalem jeszcze o czyms takim - po prostu nie robic End Action dla
poszczegolnych filmow. zamiast tego tworzyc command sequence dla kazdego poszczegolnego filmu skladajacy sie z: jump do filmu; jump do menu.
ale i to rozwianiae nie dziala

ma ktos jakas koncepcje na rozwiazanie tego problemu?
little-turpe jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2004, 22:42   #25
pipo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.03.2004
Posty: 10
pipo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Programiki!???

Czy ktoś może mi pomóc - gdzie znaleść programiki Cinema Craft Encoder 2.50 albo 2.66.xx, 2.67.xx i Spruce DVDMaestro 2.9 !

pipo@op.pl
Pozdrawiam!
pipo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2004, 23:05   #26
namor
Guru
 
Avatar użytkownika namor
 
Data rejestracji: 11.08.2003
Lokalizacja: 74-400
Posty: 1,188
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pipo
Czy ktoś może mi pomóc - gdzie znaleść programiki Cinema Craft Encoder 2.50 albo 2.66.xx, 2.67.xx i Spruce DVDMaestro 2.9 !

pipo@op.pl
Pozdrawiam!
najszybciej znajdziesz na jakimś P2P np. eMule
__________________
namor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2004, 23:14   #27
pipo
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 14.03.2004
Posty: 10
pipo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
szukałem na DC++ ale u nikogo nie znalazłem. Może podasz linka albo prześlij na pipo@op.pl. Pozdrawiam!
pipo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2004, 23:34   #28
namor
Guru
 
Avatar użytkownika namor
 
Data rejestracji: 11.08.2003
Lokalizacja: 74-400
Posty: 1,188
namor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez pipo
szukałem na DC++ ale u nikogo nie znalazłem. Może podasz linka albo prześlij na pipo@op.pl. Pozdrawiam!
jest to troche za duże aby wysłać proponuje zainstalować muła i tam szukać
__________________
namor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2004, 19:01   #29
waszq/pl/
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 25.02.2003
Lokalizacja: Chełm
Posty: 96
waszq/pl/ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
albo w sieci bitorrent
waszq/pl/ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.03.2004, 18:30   #30
asek22
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 05.02.2004
Posty: 10
asek22 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Może bedziecie wiedzili,
Kiedy importuje plik do DVDMaestro i włącze edytor i przeciągne ten plik do edytora to nie mogę włączć podglądu i na dole po jakimś czasie pojawia się rózowy pasek na pół ekranu. Z góry dziki
asek22 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
maestro, maestrosbt, napisy

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.