![]() |
Cześć !!!!
Dzięki za waszą pomoc !!! Jestem już prawie u celu, rozdzieliłem Audio i Video w vobedit tylko mam kłopot z ifoedit ponieważ okno delay jest nieaktywne i nie mogę wpisać opuźnienia. Co trzeba zrobić żeby było aktywne ? NARA |
Cytat:
Pozdrawiam! |
Cytat:
|
Cytat:
hee..a no fakt :sciana: ;) |
Coś tu strasznie kombinujecie Panowie...
Jeżeli jest to film na DVD to nic się nie da zrobić bez rozmuksowania i ponownego zmuksowania. Więc rozmuksuj to czymkoliwek (Vobedit - opis znajdziesz na forum) a potem zmuksuj to IfoEdit (opis też jest na forum) wpisując wartości opóźnienia / przyspieszenia audio dokładnie tak samo jak opisał Maciej odnośnie VirtualDubMod-a. Jest tam takie okienko Adio Delay. Cała ta operacja to niestety z pół godziny roboty + czas na ponowne wypalenie fimu - jeżeli trafisz z opóźnieniem za pierwszym razem. Pozdrawiam! |
hee..a no fakt :sciana:
|
:hmm: Ale film jest na DVD... Można niby VOBy wczytać do VDMod, ale już z direct stream copy to chyba nie pójdzie (nie jestem pewien). Poza tym trzeba by wcześniej zrobić demux filmu i połączyć m2v+ac3, żeby obrabiać całe audio jednocześnie, a nie poszczególne VOBy...
A nie lepiej przyciąć to o 2 sekundy w Shrinku? Później zrobić demux i to przycięte audio wstawić razem z pełnym video do jakiegoś programu do authoringu. Będzie trochę zabawy z synchro, nie powiem... |
Lub VirtualDubMod
virtualdubmod/streams/streams list/ppm->interleaving/ opcja "Delay audio track by" wpisujesz czas w ms czyli ...: 1000ms=1sek, Gdy dżwięk wyprzeda wizje stosujemy dodatnie wartości które opóżniają dzwięk. a gdy dzwięk jest opóżniony do wizji wartości ujemne przyśpieszają. Np. Jeśli dźwięk jest o 0.5 sekundy za wcześnie ustaw "500ms". Jeżeli dźwięk jest o 1 sekundę za p***972;źno ustaw "-1000ms". dla streams i video wybieramy "Direct stream copy". |
Ja bym obcioł 2 sekundy video w virtualdub'ie :)
|
Cytat:
|
Czy naprawdę nikt nie może mi podpowiedzieć ????
|
Kłopot z synchronizacją
Cześć !!!
Mam film z dabingiem oczywiście na dvd i chciałbym przesunąć w nim ścieżkę audio ponieważ jest jakieś 2 sek opuźnienia. Czym to zrobić???? NARA |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:32. |