![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Kochane seriale!!!
Witam Wszystkich, jestem tu nowy.
Mam na myśli oczywiście wydawane na dvd. Tak się złożyło, że od jakiegoś czasu dostępne są na rynku seriale, ale wg moich kolegów i mnie, zrobione są fatalnie. A dokładnie ***8222;wydane***8221;. Rzecz w tym, że na 1dvd umieszcza się po kilka odcinków z różnych serii. I co z tego? Ano, wygląda to jak gówno!!! Co zrobić, aby stworzyć sobie własną dvd z kilkoma odcinkami na każdej płycie, których i tak parę trzeba będzie nagrać. Na dvd są pliki: audio_ts i video_ts. W związku z czym do video_ts trzeba wgrać te odcinki. Problem nr1 to, że w oryginale pliki dotyczące danego odcinka mają numerki nie zaczynające się od 0, czy 1 ***8211; to w menu dany serial ma określony nr. Problem nr 2 to, że każdy odcinek ma takie same oznaczenia, chodzi mi o ifo bup i vob, więc wgranie ich po kolei nie wchodzi w rachubę ***8211; trzeba zmienić numery, np. odcinek 1 to vts_1_x i tak dalej. Ale co z tego, skoro wtedy Menu przestanie istnieć, nowe trzeba będzie wykonać. Nop dobrze, a oryginalne ifo bup itd. Co z nimi? Na Forum jest wiele porad, ale jakoś nie zetknąłem się z podobnym problemem, a rady udzielone mi przez kolegów nie pasują jakoś do tego problemu. Proszę więc o radę. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Heh, zabrałbym sie do tego w inny sposób. Zgraj całe płytki na twardziela, odpal DVDShrinka - opcja Re-author i kolejno przerzucaj interesujące Cie odcinki. Program sam utworzy kompilacje, utracisz menu, ale to normalne.
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2005
![]() |
Sorrry
ale jak go odpalam, to w re-author pokazuja mi sie pliki "do video_ts", a gdy otwieram, to nie ma żadnego voba.
to co mam przeciagnac? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Zerknij na moją stronkę i poczytaj cos na temat Shrinka.
![]() |
|
|