Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 24.05.2005, 18:51   #1
DVD Fan
 
Avatar użytkownika SebNET
 
Data rejestracji: 08.11.2004
Lokalizacja: 127.0.0.1
Posty: 75
SebNET w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kolejność odtwarzania DVD

Witam !

Mam pytanie do speców od DVD Pożyczyłem od kumpla kopię filmu no i niestety film jest uszkodzony, chodzi tutaj o to, że film nie startuje tak jak potrzeba. Po uruchomieniu płyty wogóle nie startuje menu, od razu rusza film, wygląda na to, że źle jest ustawiona kolejność odtwarzania. Jest jakaś możliwość poprawienia tego tzn jakiego programu użyć, żeby ustawić poprawną kolejność odtwarzania DVD. Z góry dziękuje bardzo za pomoc.
SebNET jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.05.2005, 21:02   #2
Bywalec
 
Avatar użytkownika bbart
 
Data rejestracji: 28.11.2003
Lokalizacja: Wroclaw
Posty: 35
bbart w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Czy napewno na tej płycie jest menu? Wielu użytkowników pozbywa się menu aby zaoszczędzić miejsce i wykorzystać je na sam film.
bbart jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2005, 21:57   #3
DVD Fan
 
Avatar użytkownika SebNET
 
Data rejestracji: 08.11.2004
Lokalizacja: 127.0.0.1
Posty: 75
SebNET w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jest menu na 100%, bo jak wciskam w PowerDVD opcje ROOT MENU to wraca mi ładnie do menu i wszystko jest luzik. Tylko, ze podczas startu od razu leci film, zla kolejnosc jest ustawiona. Jest mozliwosc jakos naprawienia tego, bo chcialbym zrobic sobie kopie tego filmu, ale zeby wszystko bylo na swoim miejscu.
SebNET jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2005, 22:58   #4
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wahszawa
Posty: 38,468
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dużo filmów pomimo posiadania menu startuje od razu. w kopii można sobie to ustawić, co ma pierwsze startować. (nawet od końca ) to nie jest uszkodzenie, a jak przeszkadza re-authoring i już

a programy...np. DVDlab, DVDReMake...

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 24.05.2005 o godz. 23:00
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2005, 23:09   #5
Redakcja
 
Avatar użytkownika 1stwasp
 
Data rejestracji: 27.12.2003
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 719
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez SebNET
Jest menu na 100%, bo jak wciskam w PowerDVD opcje ROOT MENU to wraca mi ładnie do menu i wszystko jest luzik. Tylko, ze podczas startu od razu leci film, zla kolejnosc jest ustawiona. Jest mozliwosc jakos naprawienia tego, bo chcialbym zrobic sobie kopie tego filmu, ale zeby wszystko bylo na swoim miejscu.
Zerknij (IfoEdit) do VIDEO_TS.IFO --> VMGM_MAT --> First Play PGC

Odszukaj PGC Command Table --> Pre Commands

Przy jakimś prostym reauthoringu, zapewne ujrzysz tam coś na kształt:
(Jump_TT) Jump to Title 1
gdyż ta komenda startuje zazwyczaj sam film po włożeniu dysku do napędu.

Piszesz, że masz Root Menu.

W takim przypadku spróbuj to zmienić na:

(JumpSS VTSM) Jump to TitleSet(vst): 1, Title(ttn): 1, root-menu

Jak - przeszukaj to forum...

Authoring może się rożnić - nie znam struktury Twojej płyty - to co napisałem dotyczy najczęstszego przypadku - menu jako Root Menu oraz film w Title 1 - jeżeli masz inaczej musisz to zmienić / dostosować do własnych potrzeb.

Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.05.2005, 23:24   #6
DVD Fan
 
Avatar użytkownika SebNET
 
Data rejestracji: 08.11.2004
Lokalizacja: 127.0.0.1
Posty: 75
SebNET w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki Panowie. Jestem bardzo wdzięczny.
SebNET jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.02.2009, 20:09   #7
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.02.2009
Posty: 2
parzystokopytny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
*****************
ODŚWIEŻENIE
*****************
Witam, podepnę się pod ten stary wątek, jeśli pozwolicie.

Posiadam koncert i sytuacja wygląda następująco:
Płyta startuje z menu z listą piosenek (zamiast z menu głównego)

W VIDEO_TS.IFO --> VMGM_MAT --> First Play PGC mam taki wpis:
Kod:
(JumpSS VTSM) Jump to TitleSet(vst): 1, Title(ttn): 1, root-menu
Czy to oznacza, że jest dobrze i tak powinno zostać?
Ustaliłem metodą prób i błędów, że zmiana tego wpisu na taki:
Kod:
(JumpSS VTSM) Jump to TitleSet(vst): 2, Title(ttn): 1, root-menu
przynosi skutek, tj. koncert zaczyna się od menu głównego, a nie od listy piosenek.
Ale nie wiem, czy to aby nie są jakieś pozory.
parzystokopytny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.02.2009, 20:16   #8
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,553
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Łatwiej ci będzie się rozeznać w PGCEdit. Żeby sprawdzić co i jak trzeba to obejrzeć, w ciemno nikt ci nie odpowie. Ale w PGCEdit masz opcję śledzenia wykonywania programu na plycie, możesz tam sprawdzić jak działa.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.02.2009, 20:27   #9
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 16.02.2009
Posty: 2
parzystokopytny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Spróbuję rozeznać się w tym PGCEdit.
Dzięks.
parzystokopytny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2009, 13:48   #10
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam pytanie odnośnie DVDRemake, jak w tym programie można ustawić start filmu od Menu Głównego i jak ustawić domyślne audio w języku PL.
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2009, 14:09   #11
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,553
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Lepiej PGCEdit. Remake, żeby zapisać zmiany w plikach ifo, przetwarza całą płytkę.

Z tym, że ani w jednym, ani w drugim programie nikt ci nie odpowie jak. Bo każda płytka ma odmienny authoring, więc nie ma prostego przepisu how to...

Ale...

W PGCEdit masz opcję śledzenia działania płytki. Sprawdź w którym miejscu jest ustawiana ścieżka audio (SPRM(1)), zerknij który nr ma ścieżka polska, i możesz podmienić te wartości.

Na ogół też po zakończeniu odtwarzania płytka przechodzi do menu. Jeśli puścisz symulację do tego momentu, to możesz FP PGC odtworzyć stan rejestrów GPRM po zakończeniu symulacji i wykonać skok do menu płyty.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2009, 17:57   #12
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmm kiedyś widziałem tego PGCedit i jest koszmarny, znaczy interfejs ma koszmarny, ale zobaczę to da się zrobić tym. Z tym Menu to widzę, że będzie czarna magia, bo jestem laikiem w tych sprawach.
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2009, 20:28   #13
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,553
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Interface ma bardzo czytelny i przejrzysty
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2009, 03:18   #14
Bywalec
 
Data rejestracji: 10.01.2005
Posty: 47
burcik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie wiem może mi się udało zmienić to audio, ale nie wiem jak to sprawdzić w DVDRemake jest Export TEST DVD i wszystko wiadomo, no i nie wiem jak zapisać nowe DVD, bo jak klikam Save DVD to pokazuje się Error 1 opening file to write: Can;t Open file
burcik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.03.2009, 09:22   #15
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,553
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A ten film to na dysku masz, czy na płycie?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO