Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 11.06.2006, 00:35   #1
sevenUP
DVD

Data rejestracji: 11.06.2006
sevenUP w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kompresja i modernizacja DVD?

Hej!

Na poczatku chcialbym sie przywitac z wszystkimi, jestem nowy na forum, dopiero sie zarejstrowalem...Czesc.

Mam pytanie do uzytkownikow forum odnosnie kompresji i modernizacji plyty DVD. Coraz bardziej zaczyna mnie wciagac ten temat, a nie mam za bardzo umiejetnosci. Kopie bezpieczenstwa wykonuje zazwyczaj w programie InstantCopy 8, ale ostatnio chcialem sprobowac czegos innego. Chcialbym sie dowiedziec czym i w jaki sposob kompresuje sie DVD uzywajac CCE. Chcialbym sprobowac tej metody kompresji. Zalezy mi rowniez na informacji czym wywalic niepotrzebne smieci z DVD jesli juz mialbym kompresowac material CCE oraz za pomoca jakiego programu mozna zrobic nieaktywne przyciski z menu? Np jesli usune wszystkie materialy bonusowe to chcialbym, zeby przycisk byl nieaktywny, wie ktos moze o co chodzi. Bardzo zalezy mi na fachowej odpowiedzi, bo tak jak mowie jestem laikiem w tych sprawach, a bardzo zalezy mi na tej wiedzy. Mam tate ktory pracuje jako kierowca, ma w samochodzie DVD i czasem pozycza ode mnie filmy, ale niechce mu dawac oryginalow bo wracaja w roznym stanie, dlatego chcialbym mu robic kopie bezpieczenstwa, ale ladnie wykonane. Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz i pomoc! Przepraszam jesli moje pytanie jest juz na forum.

Pozdrawiam serdecznie!
sevenUP jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.06.2006, 11:07   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Witamy!

Do modyfikacji materiału i usuwania przycisków mogę polecić:

- komercyjny DVDRemake Pro, albo
- darmowy duet PGCEdit + Vobblanker.

Z kolei do kompresji materiału z wykorzystaniem CCE idealny jest Rebuilder.

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 11.06.2006 o godz. 11:13
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.06.2006, 11:35   #3
sevenUP
DVD

Dziekuje za szybka odpowiedz. A moglbys mi powiedziec w jakiej kolejnosci ja mam to zrobic, tzn czym najpierw wypakowac to na dysk, potem co i jak zrobic, zeby w menu nie bylo przyciskow? Bo do tej kompresji CCE to widzialem chyba poradnik na waszej stronie, ale nie kojarze czy tutaj czy gdzie indziej. I powiedz mi ile przebiegow mniej wiecej potrzeba do uzyskania dobrej jakosci?
Stary 11.06.2006, 12:11   #4
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Zgrywamy film na dysk, soft: Decrypter, DVD Fab Decrypter, (Clone DVD, AnyDVD) --> nie s***261; darmowe, kr***243;tka rozprawka nt. Pgcedit --> TU, odno***347;nie przebieg***243;w w CCE, wszystko zale***380;y od d***322;ugo***347;ci materia***322;u, sprz***281;tu i Twojej cierpliwo***347;ci, przyjmijmy ***380;e ok 5-10 przebieg***243;w. Proponuj***281; zapozna***263; si***281; bli***380;ej z dzia***322;em DVD-Video znajdziesz tu wszystko co Ci jest potrzebne

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.06.2006, 03:44   #5
sevenUP
DVD

Witam!

Na poczatku chcialbym podziekowac za dotychczasowe odpowiedzi na forum. Obylem sie juz troszke z DVDReMake, udaje mi sie ladnie okrajac DVD z niepotrzebnych "smieci", naprawde swietne narzedzie. Chcialbym sie teraz troche powazniej zabrac za CCE, bo bardzo mnie to pasjonuje, ale mam jeszcze kilka profilaktycznych pytan:

1. Jaka wersja CCE jest najlepsza, najbardziej stabilna?
2. Jaka wersja DVD Rebuildera jest najlepsza wedlug was?
3. Jak sprawdzic jaki bitrate posiada film, bo wiele z was ocenie ilosc przebiegow po bitrate filmu, mozna jakos sprawdzic bitrate filmu?
4. Czy 7,8 przebiegow na film okolo 1h 50min to bedzie ok?
5. Czy jest jakis program za pomoca ktorego moge zmontowac obraz ISO lub inny po wyeksportowaniu materialu w DVDReMake? Jesli np chcialbym zamontowac obraz i zrobic sobie kompresje w Instant Copy?

Aha mam jeszcze pytanko, czy ten artykul Duet DVD w ktorym pisze jak za pomoca DVD Rebuildera i CCE skompresowac material jest nadal aktualny? Da rade wedlug tego artykulu wszystko ladnie skompresowac?

http://www.cdrinfo.pl/artykuly/duet-dvd/index.php

Bede bardzo wdzieczny za odpowiedz na moje pytania!

Ostatnio zmieniany przez sevenUP : 16.06.2006 o godz. 03:48
Stary 16.06.2006, 12:27   #6
Reetou
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ad 1. Nie zauwa***380;y***322;em problem***243;w ze stabilno***347;ci***261; w ***380;adnej z wersji - u***380;ywam 2.67

ad 2. Najnowsza

ad 3. Rebuilder po fazie Prepare podaje bitrate filmu - pami***281;taj tylko, ***380;e je***347;li zmieni***263; parametry Rebuilder'a po fazie Prepare, to powiniene***347; j***261; powt***243;rzy***263; (chyba, ***380;e korzystasz z narz***281;dzi typu RBOpt)

ad 4. Powinno by***263; OK.

ad 5. Nero chocia***380;by.
Stary 16.06.2006, 14:46   #7
sevenUP
DVD

Reetou wielkie dzieki za odpowiedz, moglbys mi jeszcze odpowiedziec na to ostatnie pytanie czy ten artykul Duet DVD jest aktualny czy niezbyt? Tzn chodzi mi o ustawienia CCE w DVDRebuilderze i ogolnie o konfiguracje go.
Stary 17.06.2006, 01:05   #8
sevenUP
DVD

Cytat:
Napisany przez Reetou
ad 3. Rebuilder po fazie Prepare podaje bitrate filmu - pamiętaj tylko, że jeśli zmienić parametry Rebuilder'a po fazie Prepare, to powinieneś ją powtórzyć (chyba, że korzystasz z narzędzi typu RBOpt)
Moglbys mi to dokladnie wytlumaczyc gdzie to jest, bo ja chyba jestem slepy? nigdzie nic nie widze na temat prepair i wogole? Moglbys mi powiedziec krok po kroku jak to sie sprawdza? Bede bardzo wdzieczny!

Stary 16.06.2006, 17:03   #9
Reetou
Troch***281; si***281; pozmienia***322;o w Rebuilderze, ale generalnie z artyku***322;em warto si***281; zapozna***263;.
Stary 16.06.2006, 23:41   #10
sevenUP
DVD

ok, gracias
Stary 17.06.2006, 01:15   #11
Reetou
Wyłącz w Mode opcję One click mode i po wskazaniu źródła naciśnij przycisk Prepare
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: