![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.01.2008
![]() |
![]() ![]() Mam pytanie : Jak skonwertować plik w formacie NRG do formatu AVI aby można go było później nagrać na płytę DVD . Czy jest jakiś program którego można użyć aby to zrobić . |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
masz obraz DVD w pliku NRG?
chcesz go nagrac na DVD jako AVI czy jako DVD-Video? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
NRG to obraz płyty programu Nero - albo palisz go od razu na płytę, albo montujesz w napędzie wirtualnym i kopiujesz na dysk. A co jest w środku tego obrazu - HGW...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.01.2008
![]() |
Wszystko jedno . Obraz pochodzi z płyty DVD nagranej na nagrywarce stacjonarnej Liteon 5005 ( Te nagrywarki to kompletny szajs ). Filmy nagrały się prawidłowo ale wystąpił jakiś błąd przy kodowaniu płyty na tej nagrywarce i zaczął mi wyskakiwać komunikat o błędzie . Teraz zgrałem obraz płyty na dysk komputera i odtwarza mi te nagrane filmy ale plik Na dysku jest w formacie NRG . Chciałbym nagrać go ponownie na płytę DVD tak aby można było odtwarzać te filmy również w innych napędach DVD.
Ostatnio zmieniany przez Artur1_uts : 09.06.2009 o godz. 17:20 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Jeśli masz nero, to wybierz opcję "wypal plik obrazu" (czy jak to się teraz tam nazywa).
Podobnie w innych programach, tylko nie każdy jest zdolny przerobić sobie NRG. Jeśli plik jest poprawny, to wyjdzie z tego najnormalniejsze DVD-video. ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
zgrywales nero? czy innym softem?
odpal ten sam program, w menu plik albo file bedziesz mial pozycje nagraj obraz jak nie to poszukaj takiej wlasnie opcji albo podobnie brzmiacej uzyj jej program powinien poprosic o sciezke do pliku - wskaz mu nrg i nagraj na plyte |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Przydatne artykuły, rozwiązania Tips & tricks > Win 2000/XP/2003 | Eliasz | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 14 | 28.09.2008 23:44 |
Konwersja avi na mov mencoderem | lechoo1105 | DivX, Xvid, Matroska i inne | 0 | 19.02.2007 16:41 |
wstawienie napisów do pliku avi | salo5 | DivX, Xvid, Matroska i inne | 3 | 14.12.2006 23:01 |
Konwersja AVI na plik odtwarzny przez stacjonarne DVD | Piotr Zieliński | DVD-Video | 6 | 02.09.2004 22:43 |
ile czasu zajmuje wam konwersja avi do pliku vcd | jasiu | DVD-Video | 7 | 07.09.2003 11:58 |