Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 27.12.2004, 08:57   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.12.2004
Posty: 4
lechulew w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
konwersja z rmvb na dixv lub VCD

Mam problem. Otóż chcę dokonać konwersji z formatu rmvb na divx ewentualnie
VCD. Dość długo szukałem, ale w końcu udało mi się zlokalizować i ściągnąć
odpowiednie oprogramowanie, które by sie tym zajęło. To dwa programy:
TMPGEnc oraz WinAVI Video Converter. I tu mam ten problem. Otóż oba te
programy świetnie radzą sobie z konwersją, natomiast jest problem z
dźwiękiem - przy odpaleniu divx-a, dźwięk się spóźnia, co powoduje, że ten
nowy plik nie nadaje sie odtwarzania. Oba programy zachowują się w tej
sprawie tak samo - opóźnienie dźwięku. Bardzo proszę o pomoc, bo nie mogę
sobie z tym poradzić. Może ktoś pomógłby mi coś pokombinować w ustawieniach
tyc h programów? A może znacie inne?
I jeszcze jedno - mam juz program EO Video, ale - szczerze mówiąc - nie mam pojecia, jak go skonfigurować, by dokonać konwersji z rmvb na np. VCD.
Pozdrawiam, lechulew
lechulew jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.12.2004, 13:39   #2
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Valdemor
 
Data rejestracji: 15.09.2004
Posty: 15
Valdemor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Proponuję program AVS Video Converter. Zachowuje sie całkiem nie źle.
Życzę miłego testowania.
Valdemor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 06:33   #3
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.12.2004
Posty: 4
lechulew w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CD konwersja

Cytat:
Napisany przez Valdemor
Proponuję program AVS Video Converter. Zachowuje sie całkiem nie źle.
Życzę miłego testowania.
Dzięki. Ściągnąłem i próbuję testować, ale martwi mniew jedno - przerobione pliki mają na środku ekranu zakłócający go napis, iż jest to plik skonwertowany przez AVS Video Converter. Czy coś można by z tym zrobić?
Pozdrawiam, Lechulew
lechulew jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 06:43   #4
All Eyez On Me
 
Avatar użytkownika Weron
 
Data rejestracji: 29.09.2001
Posty: 3,568
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
You can freely download and install this software on your computer for evaluation.

The only limitation of unregistered version of AVS Video Converter is that watermark banner will be placed to the output file.
__________________
Benq DW1650
Weron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2004, 07:41   #5
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Valdemor
 
Data rejestracji: 15.09.2004
Posty: 15
Valdemor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez lechulew
Dzięki. Ściągnąłem i próbuję testować, ale martwi mniew jedno - przerobione pliki mają na środku ekranu zakłócający go napis, iż jest to plik skonwertowany przez AVS Video Converter. Czy coś można by z tym zrobić?
Pozdrawiam, Lechulew
Musisz zarejestrować program.
Valdemor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.01.2005, 05:10   #6
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.12.2004
Posty: 4
lechulew w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
cd konwersja

Cytat:
Napisany przez Valdemor
Musisz zarejestrować program.
To faktycznie najlepszy z programów, które do tej konwersji wykorzystałem, niemniej ten problem z przesunięciem dźwięku nadal istnieje, tylko już w niewielkim stopniu - tj. to przesunięcie jest, ale tylko może jednosekundowe. Czy mozna w oparciu o ten program jakoś zaradzić?
Pozdrawiam, lechulew
lechulew jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2005, 10:33   #7
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Valdemor
 
Data rejestracji: 15.09.2004
Posty: 15
Valdemor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez lechulew
To faktycznie najlepszy z programów, które do tej konwersji wykorzystałem, niemniej ten problem z przesunięciem dźwięku nadal istnieje, tylko już w niewielkim stopniu - tj. to przesunięcie jest, ale tylko może jednosekundowe. Czy mozna w oparciu o ten program jakoś zaradzić?
Pozdrawiam, lechulew
Mam jeszcze jeden program na uwadze, który robi to profesjonalnie i bez przezunięc fonii nazywa się EO-Video. Na początek wydaje się troche dziwny, ale po ustawieniu plików i konwersji robi to super.
Valdemor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2005, 17:25   #8
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.12.2004
Posty: 4
lechulew w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Valdemor
Mam jeszcze jeden program na uwadze, który robi to profesjonalnie i bez przezunięc fonii nazywa się EO-Video. Na początek wydaje się troche dziwny, ale po ustawieniu plików i konwersji robi to super.
Świetnie, że o nim napisałeś, bo już wcześniej o nim dużo dobrego słyszałem, i nawet go sobie ściągnąłem, zarejestrowałem i zainstalowałem (wersja 1.36), ale faktycznie jest dziwny. Chyba jest dla mnie zbyt skomplikowany. Dlaczego? Pomimo wielu prób nie udało mi się otworzyć źródłowego pliku rmvb, który chciałbym skonwertować do innego formatu. Jak to zrobić? Mógłbyś mi pomóc? Pozdrawiam cię serdecznie - Lechulew
lechulew jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.01.2005, 13:50   #9
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Valdemor
 
Data rejestracji: 15.09.2004
Posty: 15
Valdemor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Aby program widział rozszeżenie RMVB musisz dodać te rozszeżenie pliku do programu. Dodajesz je w okienku co uruchamia się na początku programu o ile nie odchaczyłeś je. Jeśli tak to w menu programu możesz te okno edytować. Po podaniu rozszeżenia itd. program będzie już je widzial. Musisz później tylko przeciągnąć dany plik do playlisty. Po ustawieniu kodeków itp. możesz zacząć konwertować.
Miłej obróbki.
Valdemor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.03.2005, 23:35   #10
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika robgd
 
Data rejestracji: 05.03.2005
Lokalizacja: Trójmiasto
Posty: 7
robgd w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W jaki sposób ustawić w EO VIDEO tak, żeby plik wyjściowy zmieścił sie na 1 CD. Próbowałem już parę razy, ale on tylko dzielił pliki wyjściowe np. po 700 MB i wychodziły np. 2 pliki - jeden równe 700MB i drugi niecałe 200MB. Chodzi mi oczywiście o przeróbkę RMVB na AVI
__________________
Sempron 2200/2800, Abit NF7-SL v2.0, 256 RAM Kingston, Radeon 9550/9600 XT, Barracuda 80GB SATA
robgd jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2005, 08:28   #11
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Valdemor
 
Data rejestracji: 15.09.2004
Posty: 15
Valdemor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez robgd
W jaki sposób ustawić w EO VIDEO tak, żeby plik wyjściowy zmieścił sie na 1 CD. Próbowałem już parę razy, ale on tylko dzielił pliki wyjściowe np. po 700 MB i wychodziły np. 2 pliki - jeden równe 700MB i drugi niecałe 200MB. Chodzi mi oczywiście o przeróbkę RMVB na AVI
W wersji 1.36 nie znalazłem takiej możliwości. Jest to jeden z minusów tego programu, ale dajmy szanse. Będą napewno nowsze wersje tego programu.
Valdemor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.03.2005, 23:34   #12
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika robgd
 
Data rejestracji: 05.03.2005
Lokalizacja: Trójmiasto
Posty: 7
robgd w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przy przerabianiu z rmvb na avi korzystam jeszcze z WINAVI 6.3 i tutaj zreguły nie mam problemu z wielkościa pliku wyjściowego, jednak mam problem z dźwiękiem - tzn. w pliku wyjściowym audio jest mpeg layer 1 - czy nie można w nim ustawić opcji żeby był mp3?
__________________
Sempron 2200/2800, Abit NF7-SL v2.0, 256 RAM Kingston, Radeon 9550/9600 XT, Barracuda 80GB SATA
robgd jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2005, 11:30   #13
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Valdemor
 
Data rejestracji: 15.09.2004
Posty: 15
Valdemor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez robgd
Przy przerabianiu z rmvb na avi korzystam jeszcze z WINAVI 6.3 i tutaj zreguły nie mam problemu z wielkościa pliku wyjściowego, jednak mam problem z dźwiękiem - tzn. w pliku wyjściowym audio jest mpeg layer 1 - czy nie można w nim ustawić opcji żeby był mp3?
W ustawieniu kodeka audio, należy ustawic mpeg layer 3 (lame codek).
Valdemor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2005, 22:32   #14
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika robgd
 
Data rejestracji: 05.03.2005
Lokalizacja: Trójmiasto
Posty: 7
robgd w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Valdemor
W ustawieniu kodeka audio, należy ustawic mpeg layer 3 (lame codek).
Ale w programie jest tylko możliwośc ustawienia Audio bitrate oraz Audio sample rate (w zakładce Encoder options) - poradź przyjacielu bo już nie krew zalewa z tymi przeróżnymi ustawieniami.
__________________
Sempron 2200/2800, Abit NF7-SL v2.0, 256 RAM Kingston, Radeon 9550/9600 XT, Barracuda 80GB SATA
robgd jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2005, 07:31   #15
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Valdemor
 
Data rejestracji: 15.09.2004
Posty: 15
Valdemor w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez robgd
Ale w programie jest tylko możliwośc ustawienia Audio bitrate oraz Audio sample rate (w zakładce Encoder options) - poradź przyjacielu bo już nie krew zalewa z tymi przeróżnymi ustawieniami.
Zgadza się. Więc pozostał Ci jeszcze jeden program, o którym pisałem wczesniej AVS Video Converter. Spróbuj na tym coś uzyskać.
Valdemor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO