![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
konwerter ANALOGOWO-CYFROWY + Ulead VideoStudio 8
Czy ktoś zna tą metodę lub używa tego do zgrywania z kaset VHS, myślę nad kupnem, ale czy warto kupić Video Grabber? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38496408
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
Ja swoje 50 kaset VHS zgrałem na dysk darmowym virtual dubem, później skiopiowałem na płytki DVD ( mieści się 4 - 5 filmów). Jakość jest lepsza niż na kasetach o usunięte jakieś błędy na kasecie. Robi to sam Nero podczas zgrywania. Jeśli ktoś gdzieś zachwala, że filmy z VHS przerabia na DVD, to jest taka sama głupota jakby ktoś przerabiał Syrenki 102 na Mercedesy. On tylko nagra na płytę DVD, ale to nie będzie nagranie DVD.(Proszę sprawdzić nazwę plików). Pozdrawiam z dyżuru nocnego |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
Nie do końca kolego "ALESCICO".
Sam ratuję przed samozagładą kilka VHS miesięcznie. Kozystam z Przetwornika AV/DV w kamerze. Prawdą jest, że nie polepszymy jakości tworząc DVD z VHS, ale napewno umozliwiamy ponowny montaż, dodanie zdjęć, napisów i czego tylko sobie wymyślimy. A co ważne DVD+/-R leżeć może następne kilka lat i nic z wyjątkiem mechanicznych uszkodzeń nie zepsuje jakości. Osobiście nie miałem do czynienia z VIDEO GRABBER, lecz za takie pieniądze nic lepszego pewnie nie kupisz, dołączony jest Video8 ULEAD do montażu (jest OK) kiedyś podobne sprawy załatwiałem, przez ViVo w karcie ATI (kompresja MPG2 w locie) i Media studio pro także ULEAD. pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|