![]() |
Ekhemnn, następne rozwiązanie? ;)
|
A może programem The FilmMachine 1.1
albo sposobem opisanym tu: http://www.divx.howto.pl/modules.php...owpage&pid=101 |
TheFilmMachine jak mu się uda robi konwersję łącznie z nagraniem na płytę bardzo ładnie.
Niestety potrafi się wykrzaczyć lub nop zrobić tylko kawałek filmu..... :-(. Przy okazji podglądając log pracy mozna załapać o co tutaj chodzi. |
No właśnie u mnie The FilmMachine leży :(
I czekam na jakieś inne pomysły, aplikacje, wskazówki ... |
|
Jest to ladnie opisane w ENTERZE z 08-2004.
Wszystko czego potrzebujesz to zainstalowany CODER CINEMA CRAFT 2.5 , TMPEGnc lub CANOPUS PRO CODER. Osobiscie polecam te dwa ostatnie.Zjadlem troche na tym zebow i mialem duzo klopotow i bledow uzywajac CINEMA CRAFT ENCODER. Nastepnie program DVD2SVCD i jakis program do przerobki napisow,osobiscie uzywam SUBTITLEEDITOR-bardzo latwy w obsludze i konwertuje napisy na wszystkie mozliwe sposoby. Teoretycznie mozesz uzywac THE FILMMACHINE ale praktycznie DVD2SVCD jest lepszy: 1-mozesz uzywac trzech CODEROW a w FILMMACHINE TYLKO CCE 2.5 2-dolaczone napisy w DVD2SVCD mozesz wlaczac i wylaczac z pilota DVD a w FILMACHINE SA WKLEJONE NA STALE. 3-co do napisow to mozesz ich dodac nawet piec sztuk :) |
Cytat:
Cytat:
|
witam
idac waszymi sugestiami oraz propozycjami przez 19h przekompresowywalem film do formatu dvd (programem DVD2SVCD, bo filmMachine wywalal bledy). W koncu dobrnalem do konca. Teraz w katalogu ...\movie mam pliki: - Encoded_audio_1.mpa - Encoded_audio_1.mpa.wav - Encoded_Video_TMPGEnc_NTSC.mpv - Extracted_audio_1.mpa to oczywiscie z tych wiekszych tylko. Jak mam to teraz przerobic na DVD (sie znaczy nagrac)? i drugie pytanie: co ma oznaczac ten dopisek NTSC? ze zakodowalo do formatu NTSC???? Przeciez przepatrzylem wszystkie opcje w tym programie i zadnego wyboru pal/ntsc nie zauwazylem. |
Potrzebne Ci beda pliki
- Encoded_audio_1.mpa - Encoded_Video_TMPGEnc_NTSC.mpv Jak widze przerabiales to TMPGEnc i to jeszcze nie wybrales PAL. Polecam CCE v. 2.50 lub nowsza. Aha i przy kompresowaniu musisz zaznaczyc NTSC to PAL jesli film jest w formacie NTSC. |
Przrobiłem film xvid na dvd programem The FilmMachine v.1.2 po nagraniu na płytkę obraz klatkuje. Film w wersji avi tak nie robi. Dodam ze klatkuje na dvd-playerze i w kompie przy odtwarzaniu. Czy dlatego klatkuje ze nie zaznaczyłem w opcjach NTSC na PAL. W info na kompie PowerDVD pisze ze format jest NTSC. Poradźcie coś
|
Standardowe pytanie: na jakim nośniku nagrywałeś? Próbowałeś na jakimś markowym?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ludzie wiem ze nie na temat ale szukam dwóch programów które mi pomoga w robieniu filmów Spurce DVDMaestro 2.9 i BeeSweet 1.5 był bym wdzieczny jak by ktos mi je wysłał na poczte jezeli je posiada mój adres to zsakul@pf.pl z góry dziekuje
Pozdrawiam |
Coś źle szukasz. :bicz: :klnie:
Próbowałeś kliknąć na ten napis "Szukaj" u góry strony? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:21. |