![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2006
![]() |
Kopia zabezpieczonej kasety VHS na DVD samodzielną nagrywarką DVD
Zdaję sobię sprawę, że temat był wałkowany mnóstwo razy, ale mój problem jest od trochę innej strony.
Chciałbym przegrać kasety VHS (dokładniej chodzi tu o oryginalną, niezmienoną trylogię Gwiezdnych Wojen, na DVD niestety niedostępną) na płyty DVD za pomocą samodzielnej nagrywarki DVD - jednym słowem, bez użycia kompa. Kasety zabezpieczone są "programem antypirackim FOTA" (czyli z tego, co zdążyłem się zorientować - Microvisionem) i rzecz jasna, stosowny napis przy próbie nagrywania informuje mnie, że nie dadzą się przegrać. Buszując po różnych forach zorientowłem się, że istnieją urządzenia będące w stanie filtrować sygnał zabezpieczenia i umożliwić kopiowanie. Interesuje mnie jednak możliwie jasna odpowiedź, czy istnieje jakikolwiek sposób aby dokonać tego bez tego typu urządzeń (czy bez wydawania sumy rzędu 100 zł). Czy istnieją może jakieś kable, które zdałyby tu egzamin?... cokolwiek. Chciałbym zarchiwizować ten film, a jak wiadomo, kasety VHS zbyt trwałym nośnikiem nie są. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bez kompa i bez dodatkowych urz***261;dze***324;? To nie by***322;oby to zabezpieczenie... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Nie za bardzo rozumiem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po prostu co***347; musi usun***261;***263; zabezpieczenie macrovision i nie ma do tego cudownych kabelk***243;w...
albo specjalne urz***261;dzenie, albo sygna***322; musi przej***347;***263; przez komputer i program... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Hmm... rozumiem.
Dzięki. |
![]() |
![]() |
![]() |