![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.07.2003
![]() |
Kopiowanie filmów DVD w locie
Próbowałem tego w Nero i CloneDVD, ale coś mi nie wychodzi.
W Nero wyskakuje błąd, a w Clone nawet nie znalazłem takiej możliwości. Jak skopiować w "locie" film DVD stosując na 1 komputerze odtwarzacz DVD i oddzielnie nagrywarkę DVD ? Czy da się to wogóle zrobić ? Nie chodzi mi o modyfikowanie zawartości płyty źródłowej w tym ścieżek audio i liter. Chce uzyskać 100% kopię płyty DVD-5 (4,7 GB) Proszę o podpowiedź |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.01.2004
![]() |
jesli chcialbys skopiowac w locie - to musisz ja przerobic. A jesli jest juz przerobiona na dvd5 - to lepiej ja skopiuj na hdd. A jak to zrobic - juz pelno razy bylo pisane - wystarczy poszukac
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Płyta jest już przerobiona, ale chodzi mi o zwykłe kopiowanie w locie filmów DVD. Nie chce tracić czasu na kopiowanie na HDD, a potem nagrywanie na DVD-R. To przecież wydłuża czas prawie dwukrotnie. Jednak płyta w 30 minut to nie to czego szukam.
Chcę tak jak w CloneCD, od razu odczytać i nagrać. Da się jakoś ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
No dać to się da podwarunkiem że nagrywarka łamie zabezpieczenia płyt DVD przed kopiowaniem, inaczej wypali ci czysty DVD
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
No dobrze, ale jak to zrobić.
Nie piszcie już o zabezpieczeniach i o przerabianiu. Chodzi mi o zwykłe skopiowanie płyty DVD-5 (nie zaberzpieczonej, np. już DVD-R) na inną czystą płytę DVD-R w "LOCIE". O nic więcej. Jeżeli się więc da, to jak ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Cytat:
![]() A tak poważnie to lepiej kupić przyzwoity czytnik DVD i ripowanie trwa 10-15 min |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.08.2003
![]() |
Upewnij się, że oba napędy nie są podpięte do tego samego kanału IDE; zmniejsz prędkość nagrywania(ale chyba nie o to ci chodzi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2004
![]() |
Cytat:
lepiej nic nie pisac, niz tego typu rady... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.01.2004
![]() |
Uruchamiasz Nero, wybiersz kopiuj dysk, w opcje kopiowania zaznaczasz "w locie" wybierasz napęd w którym jest płyta dvd do skopiowania, w zakładce zapis
zaznaczasz "nagrywaj" wkładasz czysty nośnik dvd do nagrywarki i wciskasz "nagrywaj". Tyle mam do powiedzenia, umnie śmiga aż miło. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
![]() Cytat:
U mnie w CloneDVD pisze jak byk: KLONUJ PŁYTĘ DVD. Jeśli chodzi o nero to wybierasz opcję kopiuj cały dysk, potem wybierasz napęd w którym znajduje się oryginalna płytka, następne napęd docelowy. Ustawiasz prędkość kopiowania, i nagrywasz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|