Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   kopiowanie zabezpieczonej DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/kopiowanie-zabezpieczonej-dvd-61245/)

t-1000 01.02.2006 15:44

wiem piotrze34 czytałam już to i nawet instalowałam dwa dni temu. angielski niestety jest u mnie jęz. obcym. wydaje mi się to bardzo skomplikowane. nie da się prościej zaatakować jakimś softem? odpowiedz, jak nie to instrukcję rysunkową biorę do rozpracowania i będę próbować. nie wiem czy to nowinka, ale zwracajcie uwagę na przewijanie niby poprawnie wykonanej kopii bezpieczeństwa. soft informuje, że jest ok a przy przewijaniu X8, X16, X32 przeskakują rozdziały, lub wiesza się odtwarzacz.
czekam na odpowiedź. pozdrówka!!!

PIOTR34 01.02.2006 16:06

U mnie wystarcza AnyDVD i wszystko działa. Osobiście nie korzystałem z tego pluginu, może jak się pojawią pierwsze problemy, to skorzystam.

Evchen 01.02.2006 22:21

Cytat:

Napisany przez jahuka
dzieki za podrzucenie pomysłu z DVDFab'em . ładnie zrzuciłem na twardego całą płytke.
ale teraz bym chciał wypalić obraz z twardego na czystą płyte.Sęk w tym,że progsy jak Alkohol120% czy Blindwrite albo DVDDecrypter potrzebują obrazu ISO ,a mi DVDFab zrobił (bo tak na początku chciałem) IFO,VOBy i ...te 3cie(nie pamięrtam). jak albo czym je przerobić na ISO żeby je móc wypalić na płyte z twardziela ???
Czytałem tu na forum że IMG Tool Classic ? zrobi to?
Pozdro

Podobnie jak ty skopiowałam płytkę z zabespieczeniem CSS na dysk, ale niektóre "VOB'y" nie chodzą. Czy u Ciebie było podobnie??

Evchen 01.02.2006 22:24

Cytat:

Napisany przez jahuka
cloneDVD + AnyDVD - to dobre jest!!!
great THX !!!

Mam rozumiec, ze udało Ci się skopiowac zabezpieczoną płykę i wypalic nową?? Daj znac, bo mam ten sam problem :'( !!!

Pozdrowionka

jahuka 04.02.2006 10:31

Cytat:

Napisany przez Evchen
Podobnie jak ty skopiowałam płytkę z zabespieczeniem CSS na dysk, ale niektóre "VOB'y" nie chodzą. Czy u Ciebie było podobnie??

U mnie VOB'y chodzą normalnie. cały czas jeszcze mam ten materiał na dysku.
Zrobiłem sobie obraz na później alkoholem120% bo nie miałem płyty dwuwarstwowej żeby od razu to wypalić.

A poza tym to CloneDVD chyba potrzebuje cracka bo nieaktywna jest opcja podziel dysk

franc-x 04.02.2006 11:48

zabezpieczenia typu Lock&Drop ale wypuscone przez SonyBMg\ czy ktos moze mi pomoc,od jakiegos czasu w wypozyczalniach pokazaly sie filmy ,zaden program niechce tego zabez. zlamac-nieda sie zrobic obrazu, zrzucic na twardy

wisiann 04.02.2006 17:55

Cytat:

Napisany przez franc-x
zabezpieczenia typu Lock&Drop ale wypuscone przez SonyBMg\ czy ktos moze mi pomoc,od jakiegos czasu w wypozyczalniach pokazaly sie filmy ,zaden program niechce tego zabez. zlamac-nieda sie zrobic obrazu, zrzucic na twardy

w wypozyczalniach maja inne zabezpieczenia ,kup plyte i zrob kopie bezpieczenstwa to ci sie uda :bicz: :rozga:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:25.