![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.04.2004
![]() |
Korekty na gotowej płycie DVD ?
Czy jest możliwość poprawienia menu, czasu odstępu w przewijaniu materiału na gotowej płycie DVD ? Jakie są na to sposoby i programy?
Czy trzeba zgrać na dysk całe nagranie w postać jednego pliku i zacząć montaż od nowa ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Instrukcja świetnie napisana, ale coś mi nie idzie.
Na mojej płycie DVD brakuje pliku VTS_01_0.VOB, a menu jest chyba w VIDEO_TS.VOB. Doszedłem do wniosku, że chyba dla mnie ***8222;początkującego***8221; będzie prościej stworzyć całe manu od podstaw w programie np. NeroVision Express, tym bardziej że chciałbym dodać kilka minut materiału, oraz zmienić odstęp w przewijaniu. Pytanie: Jaki program najlepiej nadaje się do zgrania materiału DVD na dysk twardy np. do AVI, ale bez pogorszenia jakości ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
..: DVD-VIDEO :..
Data rejestracji: 20.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Właśnie chce przegrać goły film w postaci jednego pliku na HDD, tak
aby mógł następnie go edytować, a na koniec dodać nowe menu zrobione od podstaw przez siebie np. w NeroVision Express Jaki program sobie z tym poradzi i w jakim formacie powinienem przegrać, aby film nie stracił na jakości ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Uffff, już chciałem się poddać, dopiero w TMPGEnc DVD zaczęły pokazywać się efekty
kilku nocy nie przespanych i wielu nerwów, lecz mam kilka pytań Czy w TMPGEnc DVD można: - podłożyć podkład muzyczny w menu ? - dodać nowy przycisk np. chce na płycie umieścić kilka zdjęć ? - czy przy końcowej konwersji materiał video i audio traci na jakości ? Dodam że pliki video wykorzystuje oryginalne czyli, VTS_01_1.VOB, VTS_01_2.VOB itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() |
Cytat:
1. Da się podłożyć podkład muzyczny lecz musi być w formacie mpg, tzn że lepiej żeby to był jakiś filmik, bądź pokaz slajdów przygotowany wcześniej z muzyczką ![]() 2. Da się, nie bój się przycisnąć lewym myszki na przykładowym menu w programie. 3. Materiał końcowy nie traci na jakości, ponieważ to jest Authoring, a nie kompresja materiału, chyba że nie jest zgodny ze standardem DVD-Video. Ostatnio zmieniany przez PIOTR34 : 08.09.2005 o godz. 01:23 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
@PIOTR34, za Chiny nie mogę dodać choć jednego nowego przycisku, lub nawet drugiego pola tekstowego. Klikając lewym przyciskiem mogę jedynie tło zmienić, lub zmienić funkcje, wygląd już istniejącego pola, a o dodaniu podkładu muzycznego to już nawet sobie nie wyobrażam. Gdzie ja mam szukać tych funkcji, bo interfejs jest straszny.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Cytat:
Jeśli potrzebujesz większe możliwości edycyjne, to musisz skorzystać z innego softu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
"1. Da się podłożyć podkład muzyczny lecz musi być w formacie mpg, tzn że lepiej żeby to był jakiś filmik, bądź pokaz slajdów przygotowany wcześniej z muzyczką"
Zgadza się, próbowałem do formatu mpg w TMPGEnc, ale rezultat jest straszny, fotka jest zamazana i kilka pikseli porusza się (migota), grzebanie w opcjach również nie pomogło. Może do tego są lepsze programy? Ostatnio zmieniany przez Pasat01 : 12.09.2005 o godz. 10:35 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Masz rację, ale nie masz racji
![]() Stąd nieporozumienie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
![]() |
No tak masz rację
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
OK., w 99% mam swoje wymarzone MENU, brakuje jedynie podkładu muzycznego w głównym menu i właśnie, jak to zrobić ?
Próbowałem nagrać JPEG w postaci *.m2v + muzyka AC3, ale nic z tego. Całe menu zrobione w TMPGEnc DVD, może stworzyć już gotowy materiał na DVD, a jedynie muzykę dograć innym programem, jeżeli tak to jakim ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Post 8 w tej dyskusji, pkt 1
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|