Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   kto "robił" z Was "Włądcę Pierścieni z dvd9 na5 (https://forum.cdrinfo.pl/f13/kto-robil-wladce-pierscieni-dvd9-na5-46131/)

M@X 09.01.2005 22:35

Zgadzam sie z Robsem... Robilem "Wladce..." (wszystkie 3 czesci - wersje rezyserskie) 2DVD -> 2 DVDR przy uzyciu CCE 10 passes i jestem zadowolony, bo wiem ze po prostu lepiej sie nie da!

Robs 09.01.2005 21:55

Cytat:

Napisany przez xman70
mozna jeszcze probowac CCE ale to strata czasu

Spierałbym się, ale to strata czasu ....
Cytat:

Napisany przez KaPi
Widziałem Esperanzy za 3,50 9GB, dwuwarstwowe

Chyba dwustronne.

KaPi 09.01.2005 21:53

Czy mógłbyś opisać w jaki sposób to robisz? Jakimi programami... Czytam po różnych forach i na każdym piszą inaczej, żeby nie zaznaczać tego, żeby nie korzystać z tamtego, a ja się po prostu gubię! Co sądzisz o tym, aby skopiować film bezpośrednio z płyty DVD na płytę DVD czystą dwuwarstwową? Widziałem Esperanzy za 3,50 9GB, dwuwarstwowe - zwykle po tyle zajmują filmy, nieliczne wyjątki mają 12GB na płytkę...

xman70 09.01.2005 21:29

Witam, Kapi. Generalnie film dl. do 3 godz mozna smialo zgrywac bez komplikacji Shrinkiem. Na PEWNO nie zauwazysz roznicy na tv do 5000 zl. Shrink ponadto ma mozliwosc ust. lepszej jakosci ale niewiele to pomaga. mozna jeszcze probowac CCE ale to strata czasu. Zgralem ponad 300 filmow na TDK i wszystko hula, niektore juz ponad rok, na Sony NS350

KaPi 09.01.2005 20:51

A ja mam takie pytanie odnośnie robienia i kompresji filmów DVD typu LOTR. Czy należy najpierw zrobić np. DVDShrinkiem obraz płyty w ISO bez kompresji, a później innym programem kompresować z dysku obraz płyty, czy może od razu DVDShrinkiem skompresować z nośnika film do pliku ISO i potem go nagrać? Oświećcie mnie, bo chciałbym to dobrze wykonać...

sc0rpi0 09.01.2005 14:18

ja użyłem do tego DVDfab i naprawde nie narzekam

ktosikowy 09.01.2005 13:16

w sumie to adax ma racje w takich filmach jak LOTR trylogia gdzie film ma kala 3 godziny i ponad taniej jest dac 2,5 zł za dobra płytkę i zrobic to na dwóch płytach, krócej, mniej prądu, jakość perfekcja, taniej. I wogóle nie przeszkadza zmienic płytę, jeśli film ma 3 godz. wkoncu na przysłowiowe "gdzie król chodzi piechotą" trzeba pość po 1,5 h zwłaszcza jak się piwkiem opijamy:) pozdro

Salem 08.01.2005 22:09

Cytat:

Napisany przez ktosikowy
WItam jak w temacie robiłem róznymi programami trylogie, praktycznie zostawiłem tylko wersje lektora i wio ale efekty nie zabardzo
moze :idea: komus udało się to zrobić w przyzwoitej kopii :>
uzywałem:
Pinnacle Instant copy
DVD2one
Shreenk:)
DVD2DVD-R (CCE)

Mówisz, że używałeś Instant Copy i efect wyszdedł mizerny? Mam w chacie tą trylogię zrobioną właśnie IC. Jak dla mnie wystarczająco dobra kopia zapasowa. Z drugiej strony trzeba wziąść pod uwagę to, że orginał na DVD-9 też pozostawia wiele do życzenia. Wszystkie trzy częsci są dość długie. Z tego co wiem wersja reżyserska, która nie tak dawno ujrzała światło dzienne jest dopiero w miarę dobrze zrobiona, ale składa się na nią 6 płyt DVD-9, czyli każda część jest na dwóch płytach. Osobiście nie jestem videofilem, moje kopie zapasowe są dla mnie wystarczajęce, ale jak wspomniał adax dla jakości lepiej poświcić po dwie płyty na jedną część.

Powodzenia Salem

adax 08.01.2005 21:46

Lepiej jest podzielić film na dwie części.Efekt to jakośc + dodatki. Użyj programu DVDFab do pdziału filmu. Program w języku polskim prosty w obsłudze - sam pdzieli na dwie części z dodatkami lub bez.

ireczek 08.01.2005 21:41

....ja

Wykorzystałem dvd shrinka......kopia całkiem niezła no i czas wykonania przyzwoity...
pozdrawiam

ktosikowy 08.01.2005 21:28

kto "robił" z Was "Włądcę Pierścieni z dvd9 na5

WItam jak w temacie robiłem róznymi programami trylogie, praktycznie zostawiłem tylko wersje lektora i wio ale efekty nie zabardzo
moze :idea: komus udało się to zrobić w przyzwoitej kopii :>
uzywałem:
Pinnacle Instant copy
DVD2one
Shreenk:)
DVD2DVD-R (CCE)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:51.