Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.10.2006, 22:45   #1
marcinleg
Nowy na forum

Data rejestracji: 22.10.2006
marcinleg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam problem z kopiowaniem "shrinkiem"

Uprzedzam jestem bladziutki , a problem jest taki: po włożeniu płyty i wybraniu opcji "open disk" w Shrink-u , wszystko przebiega ok do momentu gdy kliknę w ikonkę "backup" , wtedy komp się zastanawia czego chcę i po kilku sekundach shrink się sam zamyka , normalnie czary . Ta sama płyta włożona w inny sprzęt przechodzi procedurę kopiowania bez problemu , Przerobiłem jaden film z VCD na DVD i napęd bez problemu wypalił płytę , więc raczej nie jest to wina nagrywarki , przynajmniej tam mi sie wydaje . Kopie płyt CD też poszły bez problemu . Używałem też decryptera , zrzucił film na dysk lecz potem nie widział nic do zapisu na nośnik .Proszę o pomoc , wśród moich znajomych nikt się z czymś podobnym nie spotkał , w ostateczności wywalę system i zacznę wszystko od nowa . Dzieki za każdą radę .
marcinleg jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.10.2006, 23:32   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Je***347;li dobrze zrozumia***322;em, chcesz zrobi***263; kopi***281; p***322;yty, kt***243;r***261; wcze***347;niej sam nagrywa***322;e***347; na DVD-R, tak?

Wystarczy skopiowa***263; jej zawarto***347;***263; na dysk w eksplorerze (nie ma przecie***380; zabezpiecze***324;) i wypali***263; p***243;***378;niej w np. Nero jako kompilacj***281; DVD-Video.

Dlaczego tak si***281; zachowuje Shrink - nie mam poj***281;cia. Mo***380;e ma problemy przy odczycie...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.10.2006, 10:51   #3
marcinleg
Nowy na forum

problem cd

W takim razie musze dokładnie opisać , shrink w/g wszystkich moich znajomych jest jednym z najlepszych programów do kopiowania płyt DVD . Chciałem zrobić sobie kopię oryginalnej płyty DVD co do której mam ogromny sentyment , nie chcąc używac oryginału postanowiłem zrobić sobie kopię . Czynności które zrobiłem po kolei :
shrink ->open disc -> select DVD drive->wybieram E:\"nazwa płyty" ->ok ->wyświetla się okno "analysing"->pokazuje się okno Full disc backup , ten zielony pasek jest długi ,ikony open disc, open files, anlysing , back up , full disc, re- author, są aktywne. Klikam w "backup!" i teraz niespodzianka pokazuje sie klepsydra , po kilku sekundach program sam się zamyka . Przy próbie powtórzenia tych wszystkich czynności , nie dokonuje tej analizy tylko jest gotowy , klikając w "backup" sytuacja sie powtarza . Ponieważ brako mi cierpliwości pojechałem do siostry , zrobiłem dokładnie to samo , ale u niej wszystko poszło ok , po powrocie wsadziłem tą kopie u siebie i......... czary po kliknięciu w ikonę backup wyswietla się prawidłowe okno , potem "encoding" , wysuwa sie tacka , checking disc, dalej nie próbowałem ale wystarczy włożyc nową płytę i następna kopia tym razem z kopii będzie zapewne gotowa . System jaki mam to windows xp profesional z 1 i 2 serwis packiem , do nagrywania nero 6.6.0.17 , opisywany problem z DVD Shrink 3,2
Stary 23.10.2006, 11:01   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez marcinleg
W takim razie musze dokładnie opisać , shrink w/g wszystkich moich znajomych jest jednym z najlepszych programów do kopiowania płyt DVD

Cytat:
Napisany przez marcinleg
Chciałem zrobić sobie kopię oryginalnej płyty DVD co do której mam ogromny sentyment , nie chcąc używac oryginału postanowiłem zrobić sobie kopię . Czynności które zrobiłem po kolei :
shrink ->open disc -> select DVD drive->wybieram E:\"nazwa płyty" ->ok ->wyświetla się okno "analysing"->pokazuje się okno Full disc backup , ten zielony pasek jest długi ,ikony open disc, open files, anlysing , back up , full disc, re- author, są aktywne. Klikam w "backup!" i teraz niespodzianka pokazuje sie klepsydra , po kilku sekundach program sam się zamyka . Przy próbie powtórzenia tych wszystkich czynności , nie dokonuje tej analizy tylko jest gotowy , klikając w "backup" sytuacja sie powtarza . Ponieważ brako mi cierpliwości pojechałem do siostry , zrobiłem dokładnie to samo , ale u niej wszystko poszło ok , po powrocie wsadziłem tą kopie u siebie i......... czary po kliknięciu w ikonę backup wyswietla się prawidłowe okno , potem "encoding" , wysuwa sie tacka , checking disc, dalej nie próbowałem ale wystarczy włożyc nową płytę i następna kopia tym razem z kopii będzie zapewne gotowa . System jaki mam to windows xp profesional z 1 i 2 serwis packiem , do nagrywania nero 6.6.0.17 , opisywany problem z DVD Shrink 3,2
DVDFab Decrypter http://www.dvdidle.com/free.htm
tym na dysk twardy, potem w shrinku open files i do przodu.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.10.2006, 20:47   #5
marcinleg
Nowy na forum

Taaa , decrypter zrzucał na dysk . Potem ten pilk jest niewidoczny jeśli korzystam z opcji open files , jakiegokolwiek programu . Problem mam związany z tym że u mnie shrink nie kończy procesu kopiowania , tymczasem ta sama płyta na innym kompie da się skopiować.
Stary 24.10.2006, 21:07   #6
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez marcinleg
Taaa , decrypter zrzucał na dysk . Potem ten pilk jest niewidoczny jeśli korzystam z opcji open files , jakiegokolwiek programu . Problem mam związany z tym że u mnie shrink nie kończy procesu kopiowania , tymczasem ta sama płyta na innym kompie da się skopiować.
to znaczy że masz napęd z słabą korekcją błędów|płyta porysowana|kiepsko nagrana
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.10.2006, 22:21   #7
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez - Deckard -
to znaczy że masz napęd z słabą korekcją błędów|płyta porysowana|kiepsko nagrana
możliwe też, że nie o tym Decrypterze rozmawiamy
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.10.2006, 22:28   #8
baraq
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.10.2006
baraq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem ze Shrinkiem?

Miałem podobny problem ze Shrinkiem. Też w opcji backup zawieszał się i wywalało go. Sprobuj tak:
- w Edit, Preferences w zakładce File I/O odznacz okno Enable Burning With Nero
Mnie pomogło i śmiga cacy.
baraq jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: