Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 13.03.2005, 17:39   #1
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 13.03.2005
Posty: 1
wladys w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[Lite-On SOHW1633S] przy nagraniu x8 płyta pusta

Witam,
mam problem z ww. nagrywarką. Podczas nagrywania płyt DVD-Video z prędkością x8 zapis 1.5GB danych zajmuje ok. 13minut i po nagraniu płyta jest pusta!
(Kiedyś nagranie 4,7GB zajmowało ok. 6-8 minut.)
Podczas nagrywania poziom bufora skacze cały czas z 23% do 95% a kiedyś tak nie było - utrzymywał się na stałym poziomie.

Jeśli nagrywam x4 to również bufor skacze i nagrywanie trwa bardzo długo ale płyta nagrywa się dobrze.
Do nagrywania używam nero.
Myślałem, że to wina biosu więc zmieniłem na nowszy (BSOS) ale nie pomogło. Zainstalowałem również nowszą wersję nero ale ciągle to samo.

Może ktoś z Was spotkał się już z podobnym problemem i będzie w stanie mi pomóc. Za pomoc z góry dziękuję.

pozdrawiam!

P.S.
mam Windows XP Prof z SP2
Nero 6.6.0.8

Sprawdzałem ustawienia - ASPI ok.
Zainstalowałęm jeszcze raz sterowniki od płyty gł. (intel 865).
Dla drugiego kanału IDE (na którym podłączona jest nagrywarka i tylko ona) tryb transferu ustawiłem jako "DMA jeżeli dostępne" ale bieżący tryb transferu jest PIO i nie można go zmienić.

Ostatnio zmieniany przez wladys : 15.03.2005 o godz. 19:56
wladys jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.03.2005, 13:21   #2
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Y@nkee_PL
 
Data rejestracji: 18.11.2002
Lokalizacja: Zielona Góra
Posty: 4,776
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
cholera... źle mi się przeniosło

niech ktoś to do Ogólnie przerzuci
__________________
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore
yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2005, 17:22   #3
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.03.2005
Posty: 1
deny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Może nie tu szukasz przyczyn?
mni enie chciała ta nagr nagrywać na kiepskich nośnikach wię cużywałem tylko Verbatimów, potem zmieniłem firmware i działa
jak miałem problem z buforem to wyłączyłem antywira - skanował w tle wszystkie dyski :/
ale Ty mówisz że Ci predtem działała więc może po prostu przeinstaluj system - zawsze działa (obraz systemu też się przydaje)
pozdr
deny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO