![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 02.12.2005
![]() |
Mainconcept MPEG Encoder
Witam.
Uzywa ktos z was tego encodera? Chcialem sie dowiedziec jakie efekty wychodza. Czy da sie uzyskac z divx'a lepsza jakosc niz np programem ConvertXtoDVD i podobnymi?? Czy ten encoder moze w jakims stopniu konkurowac z CCE? jesli tak to jak wypada porownanie tych 2 coderow? MAinconcept "robi swoje" duuzo szybciej niz CCE wiec to jest duzym plusem tylko jak z jakoscia koncowa? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Juz czytalem jednak nie ma tam nic na temat porownania jakosci koncowej.
Mysle ze jakosc jest lepsza niz VSO ConvertX2DVD ale bardzoej interesuje mnie jak duze roznice sa w porownaniu z CCE CCE 2.67 Vs Mainconcept MPEG Encoder 1.5.1 ![]() Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
no tak "gorsza" ale duzo gorsza czy troche gorsza. cce koduje znacznie dluzej i nie wiem czy "oplaca" sie czekac tyle co CCE jesli Mainconcept zrobi to znacznie szybciej (o ile nie bedzie az takiej roznicy w efekcie koncowym)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"Gorsza jakość" to pojęcie względne, to co dla jednego jest dużo gorsze dla innego tylko trochę. Kiedyś bawiłem się tym kodekiem i nie widziałem, żeby z obrazem było coś nie tak, więc rezultat jest w pełni akceptowalny.
Najlepiej sprawdź sam i porównaj ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
dzieki
zapytam jeszcze czy widac roznice miedzy nim a np nero recode i tym VSO? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
samotność
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Je***347;li dobrze pami***281;tam (to by***322;o ponad rok temu jak u***380;ywa***322;em) to MainConcept MPEG jest wbudowany do Adobe Premiere 6.5. Jak zauwa***380;y***322;em to czasami mia***322; problem z szybkim scenami - np. na weselach, studni***243;wkach itp. imprezach, poza tym wszystko by***322;o OK - jak dla mnie, bo jak wiadomo wszystko jest wzgl***281;dne
![]()
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
![]() |
zrobilem sobie test VSO Vs CCE Vs MainConcept MPEG
i o dziwo przy porownaniu klatek nie widac praktycznie roznicy pomiedzy cce (7pass) a MainConcept MPEG 2-pass (wszystkie ustawiena z naciskiem na jakosc). VSO odpada (pikseloza straszna pozatym jakos dziwnie dobiera proporcje obrazu i malo jest w nim ustawien) MainConcept MPEG wygrywa ze wzgledu na o wiele szybszy proces. Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|