Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 02.03.2004, 18:53   #1
dziamblik
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.02.2004
Posty: 32
dziamblik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy Mam Powazny Problem Jak Nagrac Plytke Dvd Tak Aby Dzwiek Byl 5.1

KOCHANI MOJ PROBLEM TKWI W TYM ZE:

DIVX PRZEROBILEM WKLEJAJAC NAPISY DO PLIKU OKI DZIALA SUPER

WYPALIC NA DVD UMIEM ALE NIEMAM POJECIA JAK ZROBIC DZWIEK ZEBY BEZPOSREDNIO NA DOMOWYM KINIE ODTWARZAL MI ALBO W DOLBY SURROUND ALBO DTS TAK ABY BYLO 5.1 A JAK NARAZIE MAM 2.1 I NIC NIE MOGE Z TYM ZROBIC CHYBA ZE WLACZYC NA ODTWARZACZU STACJONARNYM DOLBY PROLOGIC ALE TO NIE JEST ROZWIAZANIE CHODZI MI O TO ZEBY ODTWARZACZ WYKTYWAL MI DZWIEK 5.1 NP W DTS I ZEBY TO NA TYCH 5-CIU GLOSNIKACH CHODZILO


CZY KTOS WIE JAK TO MAM UCZYNIC PISZCIE WSZYSTKO CO WIECIE NA TEN TEMAT JAKIE PROGRAMY POTZREBA I GDZIE JE MOGE SCIAGNAC

Z GÓRY WSZYSTKIM DZIEKUJE I POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTORZY SA NA FORUM

DZIEKI Z GÓRY
dziamblik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.03.2004, 20:43   #2
mbar
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 28.12.2003
Posty: 550
mbar zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
geesus
mbar jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2004, 21:25   #3
waszq/pl/
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 25.02.2003
Lokalizacja: Chełm
Posty: 96
waszq/pl/ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Po pierwsze nie krzycz czyli nie pisz z ,,Capslokiem"
po drugie jakbys przeczytal wszystkie posty z tematu ,,Jak przerobic dvix..." oraz poradnik Cv to bys wiedzial ze wszystko zalezy od tego jaki format dzwieku miales w tym divxie .jesli ac3 to przerabiasz na ac3 jesli w mp3 to przerabianie na digital dolby5.1 nie jest warte zachodu ,wystarczy na sorround.
Wniosek: wszystko zalezy od jakosci materialu zrodlowego.

po trzecie: nie podales szczegolow z czego robisz na co i czym?
nikt tu nie jest jasnowidzem
waszq/pl/ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.03.2004, 21:47   #4
dziamblik
Bywalec
 
Data rejestracji: 27.02.2004
Posty: 32
dziamblik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wlasnie nawet niewiem jak sie do tego zabrac bo znowu wystapil problem z dzwiekiem wklejalem napisy do divx w programie virtual dub i fajnie sie wkleily z tym ze sciezka audio nie zostala otwarta z powodu nieznanej kompresji jak ac3 po przerobieniu pliku napisy byly wklejone ale sciezka audio wogole nie pasuje jest przesunieta chyba z 10 sekund to dopiero jaja

a jezeli chodzi o ten dzwiek 5.1 to wogole nie wiem od czego zaczac jestem w tym temacie nowy wiec pytam kogos z doswiadczeniem a wiec mam sciezke ac3 i co dalej

da sie ja wogole przerobic na 5.1

pozdrawiam

PS a jezeli chodzi o to co pisalem wczesniej na temat przesunietej sciezki audio jak ktos zna odpowiedz prosze mi powiedziec dlaczego mi sie tak stalo moze dlatego ze vd nie wczytal tej sciezki
dziamblik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.03.2004, 19:25   #5
waszq/pl/
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 25.02.2003
Lokalizacja: Chełm
Posty: 96
waszq/pl/ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez dziamblik
a jezeli chodzi o ten dzwiek 5.1 to wogole nie wiem od czego zaczac jestem w tym temacie nowy wiec pytam kogos z doswiadczeniem a wiec mam sciezke ac3 i co dalej

da sie ja wogole przerobic na 5.1

pozdrawiam

PS a jezeli chodzi o to co pisalem wczesniej na temat przesunietej sciezki audio jak ktos zna odpowiedz prosze mi powiedziec dlaczego mi sie tak stalo moze dlatego ze vd nie wczytal tej sciezki
zakladam ze chcesz przerobic divxa zdzwiekiem ac3 na dvd z 5.1??
jesli tak to po ekstrakkcji dzwieku zdivxa w nandubie (* *.wav) zmieniasz rozszerzenie na ac3 potem fixujesz beesplitem a potem leci ac3machine.tu trzeba pamietac o ustawieniach .szczegoly podal Cv w swoim poradniku.

co do przesuniecia to moze to wynikac z :
1.nie zmieniles fps dla dzwieku np.23,97 na 25,00 a zrobiles to dla video,
2.zdarza sie ze nandub przytnie dzwiek o kilkanascie sekund , warto sprobowac powtorzyc cala operacje kilkukrotnie
waszq/pl/ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.