![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 18.12.2004
![]() |
Menu dla kilku plików avi na dvd...,jak ?
Witam.
Borykam sie w tym zagadnieniu już od kilku dni i niee wiem co i jak ![]() Otóż chciałbym przegrać pewną ilość filmów avi na płyty dvd,aby uatrakcyjnić tą operację,fajnie byłoby zrobić menu dla każdego filmu z osobna na juednej płytce dvd ( authoring ? ). Problem w tym,że triale o jakich tu piszecie,czyli np., TMPGEnc DVD Author ,DVDlab PRO nie widzą plików avi...,podobnie NeroVisionExpres... Załącznik pokazuje co występuje w TMPGEnc DVD Author . Poradzcie coś . Dzięki i pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Powered by AMD
Data rejestracji: 13.11.2004
![]() |
Niedawno miałem podobny problem i nawet wydawało mi się że kiedyś gdzieś na forum coś w tym temacie widziałem,ale jak trzeba było to oczywiście nie mogłem znaleźć.Więc robie tak,avi do mpg (w zależności czy zależy mi bardziej na jakosci ,czy mniej,różnymi programami)A potem to już TMPGEnc dvd author-menu-rozdziały.Na jedną płyte wchodzi do 4 filmów.
![]() |
#3 | |
Bywalec
![]() |
Hmmm,filmów na jakich mi zależy mam ok., 40-u...,sugerujesz wszystkie konwertować ?
Cytat:
Normalnie zmieści się ok 6 fimów ( zakładając że każdy z nich jest na jednej cd ). Nie ma innej metody ? Dzięki ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
z plikami AVI nie da się tak zrobić jak chcesz zrobić
TMPGEnc DVD Author nie toleruje plików AVI (DivX/XviD) a tylko mpg1 i mpg2 - stąd ten błąd już mowa była w którymś z tematów że ten program takich plików nie przyjmie i pewnie żaden inny trzeba to przerobić do mpg uwzględniając wklejenie w film napisów wtedy będzie można dorobić menu i będzie uatrakcyjnione jeśli nie chcesz konwertować z AVI do mpg to pozostaw tak jak jest ale z menu trzeba zrezygnować |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
No Mirek,wpuściłeś mnie w deprechę....
Dzięki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A tam odrazu depresja, ciesz sie ze zyjesz, bo pewnie i tak juz nie za dlugo pozyjesz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
nagraj te avi programem dvdsanta i bedziesz mial menu z wyborem filmu, co prawda proste menu , ale jest !
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Mam plik nie "widziany" przez TMPGEnc DVD Author dlaczego ?
Czy przez to SVCD ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Cytat:
Standard DVD zakłada, że Sys Bitrate nie może przekroczyć 9890kbps (bodajrze, nie pamiętam dokładnie ale na pewno coś koło 9800 z groszami). To nie znaczy, że zaraz musisz przekodowywać plik - wystarczy, że wrzucisz go do np. "ReStream" i zmienisz bitrate streamu video na 8000kbps a program wpisze taką wartość w nagłówki (czyli tylko wpis zmieni a bitrate pozostanie jak był 9500kbps). Po takim myku programy do authoringu nie mają już zastrzerzeń. Potem mogą, ale nie musza być problemy z odtwarzaniem (za duży bitrate) ale nie koniecznie. Oczywiście "ReStream" dział tylko na plikach M2V i MPV.
I'm going down... Hardware: nagrywarka DVD - ASUS DRW-1608P3S@Pioneer DVR-111L 8.29 Software: AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6 ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez dk75 : 06.05.2005 o godz. 21:57 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie to zapene nie przez svcd tylko, przez voba, nie jestem pewnie ale moze powinienes otworzyc VIDEO_TS.IFO. I to chyba jest menu, a nie film, bo zajmuje 30 mb, a nie 0.99 giga
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
Ten plik to nie jest cały film,pokazałem jako przykład.A jest to nagranie domowe. Swego czasu oddałem do studia wszystkie VHS-y by przegrali mi na DVD, tak też jest teraz,pod taką właśnie postacia... A filmy to swoją drogą... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
jeśli chcesz dodać pliki VOB to musisz w TMPGEnc DVD Author wybrać "Add DVD Video" a nie "Add file"
oprócz tego przy tym pliku VOB muszą się znajdować (chyba muszą) pozostałe pliki czyli IFO i BUP |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|