![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2001
![]() |
Ulead DVD MovieFactory
wlasnie dorwalem zarypiasty program (Ulead DVD MovieFactory)
i dlatego mam z nim zwiazanych kilka pytan. - czy po zakodowaniu filmu do formatu DVD i po nagraniu go na plyte CD-R bede mogl taki film ogladac na stacjonarnym odtwarzaczy DVD? Co to jest Low quality i high quality, jak sie ma jakosc obrazu do objetosci? - mam film w divx-ie, jaka kompresje zastosowac zeby zmiescil sie na plycie 700mb w formacie SVCD jak to wyliczyc? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
old Member
Data rejestracji: 31.01.2002
![]() |
Kolego.Jesteś kolejną osobą ,która chce nagrać materiał DVD na zwykłą płytkę CD.Z tego co mi wiadomo ,to jest to niemożliwe,ponieważ oba formaty wykorzystują lasery o innej długości światła.I jeszcze jedno.Format DVD korzysta z kompresji MPEG-2.Również format SVCD korzysta z MPEG-2 ,ale nagrywa się na CD.Natomiast divx wykorzystuje MPEG-4 i jest to kompresja bardziej wydajna niż MPEG-2.Dlatego wszelkie próby rekompresji divx-a do SVCD są bez sensu ,ponieważ jakość pliku wynikowego jest naprawdę marna.Jedyna rzecz którą możesz śmiało robić to konwersja DVD->SVCD lub DVD->Divx.Powodzenia.
Ostatnio zmieniany przez oldgringo : 11.07.2002 o godz. 19:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.06.2002
![]() |
Przypuszcza, że filmy chcesz oglądać ze stacjonarnego odtwarzacza DVD, dlatego zerknij tutaj:
http://www.vcdhelp.com/svcd.htm jest tam zestawienie parametrów poszczególnych formatów plików video :cool:
![]() |
|
|