![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.11.2004
![]() |
Tak, to wiem, lecz przyciski te, wciąż pozostaną.
Znalazłem artykuł na forum cdrinfo, na marginesie jest bardzo dobry, lecz autor opisał to na przykładzie menu które jest oparte na zasadzie zdjęć. Zapisanie frame do pliku bmp, następnie edycja w dowolnym edytorze graficznym, jeśli dobrze rozumiem, to na tym etapie w edytorze wymazujemy ręcznie niechciane przyciski. następnie podmieniamy i gra muzyka. Wszystko jest fajnie opisane i logicznie lecz nie jest to skuteczne wobec menu, które są animowane. Na przykładzie filmu Stygmata,... posiada on menu, gdzie nawet podczas wyboru funkcji w tle coś się dzieje. Jeśli intuicja mnie nie myli to jest to ruchomy obraz na którym te przyciski są nałożone. Więc logicznie rozumując, musi istnieć jakaś możliwość wycięcia tych przycisków, w ten sposób by grafika pod spodem została. Możliwe że ten mój opis brzmi nieco enigmatycznie, lecz skrócę go do pytania, jak można zrobić by przyciski w animowanych menu po prostu zniknęły? Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|