Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 02.05.2004, 20:46   #1
luck33
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.05.2004
luck33 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
menu w ifoedit

czytałem artykuł o kopiowaniu DVD stawiając nacisk na jakość Autora .1stwasp Na początku się przeraziłem ale stopniowo szedłem do końca.Tak się szczęśliwie złożyło że nie musiałem przekodowywać filmu ponieważ kiedy odżuciłem dodatki i napisy to okazało się że rozmiar filmu jest ok.Jest to film MATRIX.Ale jednak jest mały problem po odżuceniu tych napisów,od ich początku do końca filmu.Komunikuje mi go nero.Mimo to stworzyłem obraz w nero i wszystko jest ok.Nie chcę przekodowywać całego filmu żeby to zlikwidować,za dużo zachodu.Chyba że jest jakiś prostrzy sposób.Wyłuskałem ścieszkę dżwiękową i przepuściłem przez delaycut ,ale niewiem jak go znowu połączyć.
Zostało trochę miejsca na orginalne menu.W ifoedicie jest funkcja menu extras,Wyłuskałem to właśnie menu tylko niewiem jak połączyć je z przerobionym filmem.Może coś doradzisz?
luck33 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.05.2004, 22:52   #2
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 10.07.2003
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Funkcja Menu Extras ma chyba ciut inne zastosowanie.
Za nic w świecie nie jestem w stanie załapać co chcesz uzyskać Jaki jest ten problem z tymi napisami od początku do końca filmu? Co Ci komunikuje Nero? Co chcesz zlikwidować?
Stary 05.05.2004, 13:43   #3
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez luck33
Może coś doradzisz?
Gratuluję wytrwałości!!
Ja też przyznam się nie łapię o co Ci dokładnie chodzi, ale:
opis w moim przewodniku, w pewnej częsci jest dlatego taki dosć skomplikowany, gdyż pokazuje metodę wycięcia czegoś ze środka filmu, tak aby potem cały film po przekodowaniu tworzył idealnie spójną całość.
Jeżeli NIE wycinsz nic ze środka filmu, wycinasz tylko napisy końcowe, od momentu X do końca filmu, lub jakieś logo na początku - od początku do momentu Y, to proponuję zrobić to ciut inaczej:
1. korzystając z mojego przewodnika za pomocą IfoEdit zostaw tylko to co Cię interesuje
2. Wczytaj to to DVD Shrinka (to nie żart, zaraz zrozumiesz dlaczego) - zakładam że będzie to sam film i moze być dowolna ilośc subtitli oraz scieżek audio.
Po wczytaniu depnij przycisk Re-author, przenieś Title 1 do lewego okna i przyciśnij Set Start/End Frames (takie 2 strzałki zwrócone w przeciwnym kierunku, jedna nad drugą ).
W oknie co Ci się otworzy precyzyjnie ustaw to co chcesz wyciąć, z początku i na końcu.
Jeżeli film po takiej operacji będzie mieścił sie na jedną płytę DVD-R to wskazania stopnia kompresji będą Automatic 100%, dla świętego spokoju możesz zmienic to ustawienie na NO compression i nacisnąc Backup.
Uzyskasz w ten sposób niczym nie skażony film elegancko przycięty z poprawionymi wszystkimi wskazaniami czasu, z odpowiednia adresacja sektorów - nic tylko wypalac!!!
Chyba, że chcesz osiągnać coś jeszcze - to daj znać, może jakos zaradzimy, na to, tu na forum...
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.05.2004, 20:54   #4
luck33
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.05.2004
luck33 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witaj 1stwasp Sprubuję tej operacji którą mi doradziłeś,ale znalazłem sposób by zlikwidować ten błąd o którym wspomniałem.A był to mianowicie taki że nero przedstawił mi ostrzeżenie że ,,relokacja plików nie powiodła się,czy kontynuować mimo to?,, dałem tak i stworzyłem obraz płyty.W Power DVD czas przedstawiony na pasku był czasem orginalnego filmu natomiast w żeczywistości był krótszy.Poradziłem sobie w ten sposób że załadowałem obraz płyty do wirtualnego dysku i jeszcze raz potraktowałem go DVDdeskrypterem i jeszcze raz ifoeditem i po tym zabiegu jusz było wszystko ok sprawdzałem czy płyta działe we wszystkich rodzajach odtwarzaczy DVD i jest ok a jeśli jednak okazało się że film jest za długi to potraktowałem go DVDschrinkiem ale obciął mi tylko kilka procent. Następnym razem spróbuję wykożystać Twój sposób.

Ostatnio zmieniany przez luck33 : 05.05.2004 o godz. 20:57
luck33 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: