![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.05.2004
![]() |
menu w ifoedit
czytałem artykuł o kopiowaniu DVD stawiając nacisk na jakość Autora .1stwasp Na początku się przeraziłem ale stopniowo szedłem do końca.Tak się szczęśliwie złożyło że nie musiałem przekodowywać filmu ponieważ kiedy odżuciłem dodatki i napisy to okazało się że rozmiar filmu jest ok.Jest to film MATRIX.Ale jednak jest mały problem po odżuceniu tych napisów,od ich początku do końca filmu.Komunikuje mi go nero.Mimo to stworzyłem obraz w nero i wszystko jest ok.Nie chcę przekodowywać całego filmu żeby to zlikwidować,za dużo zachodu.Chyba że jest jakiś prostrzy sposób.Wyłuskałem ścieszkę dżwiękową i przepuściłem przez delaycut ,ale niewiem jak go znowu połączyć.
Zostało trochę miejsca na orginalne menu.W ifoedicie jest funkcja menu extras,Wyłuskałem to właśnie menu tylko niewiem jak połączyć je z przerobionym filmem.Może coś doradzisz? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Funkcja Menu Extras ma chyba ciut inne zastosowanie.
Za nic w świecie nie jestem w stanie załapać co chcesz uzyskać ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Ja też przyznam się nie łapię o co Ci dokładnie chodzi, ale: opis w moim przewodniku, w pewnej częsci jest dlatego taki dosć skomplikowany, gdyż pokazuje metodę wycięcia czegoś ze środka filmu, tak aby potem cały film po przekodowaniu tworzył idealnie spójną całość. Jeżeli NIE wycinsz nic ze środka filmu, wycinasz tylko napisy końcowe, od momentu X do końca filmu, lub jakieś logo na początku - od początku do momentu Y, to proponuję zrobić to ciut inaczej: 1. korzystając z mojego przewodnika za pomocą IfoEdit zostaw tylko to co Cię interesuje 2. Wczytaj to to DVD Shrinka (to nie żart, zaraz zrozumiesz dlaczego) - zakładam że będzie to sam film i moze być dowolna ilośc subtitli oraz scieżek audio. Po wczytaniu depnij przycisk Re-author, przenieś Title 1 do lewego okna i przyciśnij Set Start/End Frames (takie 2 strzałki zwrócone w przeciwnym kierunku, jedna nad drugą ). W oknie co Ci się otworzy precyzyjnie ustaw to co chcesz wyciąć, z początku i na końcu. Jeżeli film po takiej operacji będzie mieścił sie na jedną płytę DVD-R to wskazania stopnia kompresji będą Automatic 100%, dla świętego spokoju możesz zmienic to ustawienie na NO compression i nacisnąc Backup. Uzyskasz w ten sposób niczym nie skażony film elegancko przycięty z poprawionymi wszystkimi wskazaniami czasu, z odpowiednia adresacja sektorów - nic tylko wypalac!!! Chyba, że chcesz osiągnać coś jeszcze - to daj znać, może jakos zaradzimy, na to, tu na forum...
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.05.2004
![]() |
Witaj 1stwasp
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez luck33 : 05.05.2004 o godz. 20:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|