![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Spawarka DVD LG GSA-4040B - ma to ktoś?
Witam,
Wybór nagrywarki DVD to dylemat straszliwy. W pierwszej turze odrzuciłem pokusę kupna tanich Lite-On'ów. Potem zacząłem się powoli skłaniać ku Pioneerom... Teraz przeczytałem test na Tom's Hardware i czuje się prawie przekonany do LG GSA-4040B. Kusi mnie zwłaszcza obsługa DVD-RAM oraz - podobno - zero problemów z rypaniem tłoczonych, porysowanych DVD. http://www.tomshardware.pl/storage/2...burner-41.html Cytat: Naszą rekomendację otrzymują dwa napędy: LG GSA-4040B i Pioneer DVR-A06. LG nie ma żadnych poważnych wad, z wyjątkiem faktu, że niektóre odtwarzacze DVD nie mogą odczytać jego +R. Ma do zaoferowania nieporównywalne atrybuty,wspaniałą elastyczność w użytkowaniu, włączając w to wsparcie DVD-RAM, dobr e osiągi, niezły serwis i najniższą cenę ze wszystkich. Pioneer o mało nie oblał testu z DVD, ale regularnie oferuje uaktualnienia firmware, ma też dobrą wydajność we wszystkich konkurencjach. W sumie po wszystkich tych napędach mogliśmy się spodziewać nieco więcej. Żaden z nich nie umożliwia oglądania wypalonych DVD we wszystkich dziewięciu odtwarzaczach DVD klasy Hi-Fi. Ci, którym się to udało, poddali się przy odczycie porysowanego DVD i obsługują jedynie DVD+. Niektórzy wytwórcy nie zadbali o pewne detale. Zanim zorganizujemy następne zestawienie, producenci napędów powinni zająć się tymi irytującymi małymi problemami. Czy są tu na formum użytkownicy modelu LG GSA-4040B? Jakie macie wrażenia i praktyczne uwagi? Czy LG nie szykuje niebawem jakiegoś następcy? Dzieki! latet |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
Mam tą nagrywarke i jestem w pełni z niej zadowolony. Wypaliłem już kilkanaście płytek i zero problemów z odczytaniem ich (a nagrywałem na różnych nośnikach). Poprzednio miałem LiteOna 411s, na którym wypaliłem 3 płytki w tym 2 nie chodziły. Polecam LG.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.12.2003
![]() |
ja nagrywam wypalarką TDK 4x >zero problemów, każdą do tej pory nagraną plyte (+ i -) bezproblemu odczytuje w innych napędach także na stacjonarnych!
Lite On nie polecam, miałem problemy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
![]() |
Brzmi optymistycznie :-)
A czy ktoś z Was próbował nagrywać na DVD-RAM? Dzieki, latet |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
![]() latet |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.12.2003
![]() |
Mam LG GSA4040B od trzech tygodni, wypaliłem ok. 15 płyt w różnych wariantach, wszystkie chodzą, na stacjonarnym odtwarzaczu również. Polecam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.05.2003
![]() |
Mam tą spawareczkę od miesiąca - jak narazie pali wszystko, zero problemów.
Co do DVD-RAM to płytka sformatowa w fat32 (foto) hula aż miło. Jednak cena dysku DVD-RAM jest stanowczo za wysoka. Ostatnio zmieniany przez kris11es : 19.01.2004 o godz. 15:36 Powód: Dodane zdjęcie |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wymiatacz
![]() |
Pojawil sie nowszy model - 408. Minimalnie droższy, różni się niewiele...
Warto? latet |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
witam
co powiedzie o sony dru 500A |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rowniez posiadam LG - full zadowolenia, zero problemow z DVD-RAM i DVD-R. Plusow jeszcze nie nagrywalem :-/...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Albo InCD ;-]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wymiatacz
![]() |
InCD się brzydzę...
Mount Rainera nie ma... Ktoś wspominał, że DVD-RAM można sformatować na FAT32...? latet |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|