![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.07.2005
![]() |
![]()
Nie miałem zamiaru modernizować kompa, ale pewna sytuacja - a dokładnie zakup przez moją siostrę kamery cyfrowej - trochę mnie do tego "przekonuje". Kupiła trochę nie przemyślając tej kwesti, ma tam jakiegoś znajomego z nagrywarką DVD, no ale po pierwsze to tylko znajomy a po drugie okazało że nie ma złącza odpowiedniego - Firewire - kamera cyfrowa ma złącza DV. Więc ja jako "dobry" brat ... ;-)
To tyle tytułem wstępu, przechodząc więc do konkretów.. Potrzebne mi napewno będzie nagrywarka DVD i łącze Firewire. Co do nagrywarki to na pewno w innych tematach dużo się dowiem. Czy najlepiej kupić samą karte z łączem Firewire czy też np. kupić płacąc trochę więcej SoundBlastera Audigy z takim wbudowanym łączem? (Zawsze to karta lepsza od mojej ![]() Czy mój procesor nie będzie wąskich gardłem całego procesu (nagrywania, kompresji itd.).. podobne pytanie jeśli chodzi o pamięć ? Czy jakiś wpływ będzie miała moja dość utopijna karta graficzna ? No i jak będzie wyglądać sprawa z mocą zasilacza ? Moja konfiguracja to : Duron 750 MHz Płyta MSI na KT400 z wbudowaną kartą muzyczną której używam 256 MB DDR 333 dysk Samsung 120 GB 7200 obr grafika Riva TNT2 32MB zasilacz Feel ESP-300ATXSP4 - 300 W Z góry dziękuje za wszelkie sugestie i rady. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
do samego zgrywania to powinien wystarczyc ale gozej z jakakolwiek obrobka tego
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
FW polecam na NECu bardzo ważny w czasie zgrywania jest dysk a Ty masz szybki ![]() ja mam 2 dyski i dwie optyki na 300W i jest ok procesor słabieńki więc kompresja DV=>mpeg2 będzie trwała trochę ![]() jeśli chodzi o kartę graficzną to nie wiem, bo nigdy nie miałem DVD na takiej karcie (ale podejrzewam, że nie będzie kłopotu) na 256MB DDR 266 nie miałem większych problemów (dołożyłem jeszcze raz to samo i jest luzik) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|