![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Błąd przy próbie zamiany divx 2cdr na SVCD
Witam !
Pomimo ofensywy DVD-R i progsów do zamiany DVD na DVD-R ![]() Ostatnio za pomocą najnowszej wersji DVD2SVCD 1.1.3 build 2 usiłowałem zamienić divixa 2cdr (czyli dwuczęściowego) na SVCD. Filmik "Bourne Identy" z polskimi napisami w pliku txt. Wiadomo - divx 2 płytowy to zawsze lepsza jakość, a to jest jeszcze rip z dvd. Zamiana na SVCD polega , jak pewnie wiecie, na wczytaniu pliku AVI do programu DVD2SVCD (który zmienia wtedy nazwę na AVI2SVCD) - zaznacza się wtedy źródło AVI zamiast DVD. Dodatkowo wykorzystujemy opcję "Add external subtitle streams" do wczytania napisów z pliku txt. Tylko,ze ten plik należy skonwertować do formatu SUB albo SRT (na przykład za pomocą Subtitle Tool). Ustawiamy parametry w DVD2SVCD i całość zapuszczamy tak jak przy zamianie DVD na SVCD. Otrzymujemy plik MPG z permanentnymi napisami. Wszystko dobrze poszło w przypadku pierwszej cześci filmu (1 CDR - około 1 godziny). Potem zapusciłem część drugą (56 minut). Wykonałem te same czynnosci ale program "zgłupiał" już przy pobieraniu i konwersji napisów i wywalił błąd : "EAccessViolation Access violation at address 005AE27D in module 'DVD2SVCD.exe'. Read of address 00000002". W sumie nie wiem o co chodzi.... Co mu się nie podoba w drugiej części filmu ? Z przebiegu pracy wynika,ze coś jest z tymi napisami (łamie się przy próbie ich konwersji na pliki bmp). Ale o co mu chodzi ? Zaznaczam,ze program nie wywala się potem i usiłuje konwertować Audio (po nieudanej próbie z napisami). Moze znacie na to jakieś lekarstwo ? Moze sprawa wynika z podziału filmu na dwa pliki AVI ? Zdaje się ,ze w wypadku jednopłytowych divxów posżłoby normalnie (zrobiłem tak kiedyś Solaris). Pozdrawiam Jabba (nieco wściekły ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
proponuję zastosować proste rozwiązanie czyli najpierw połączyć film w jeden plik avi za pomocą Nanduba a potem go wczytać do AVI2SVCD
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Jabba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
KONKWISTADOR
![]() |
tak - użyj programu Subtitle Workshop albo Time Adjuster.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Sciągam Nanduba w wersji "Nandub (by jimmsta) 1.0 RC3" (Uaktualniona wersja programu Nandub, bazująca na wersji Virtualdub 1.4.10. Dodano m.in. obsługę dźwięku w formacie ogg.) z divx.pl. Może być ? Pozdrowienia dla Ciebie i "Człowieka Bez Imienia" ![]() Jabba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||
KONKWISTADOR
![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Robię cały film choć w sumie do testów powineniem sobie wyciąć półgodzinnego avika i zobaczyć jakie ustawienia (16:9 encoded as 4:3 czy 4:3 encoded as 4:3) są lepsze. Ale to potem. Pozdrawiam Jabba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|