![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.12.2003
![]() |
Problem z edycją Menu
Witam.
Postanowiłem sobie w filmie zostawić menu wycinając tylko 2 guziki z dostępem do dodatków. Poczytałem na stronce http://cku-gda.core.ids.pl/~eurocku2/dvd-menu/ co i jak. Więc, zaczełem od punktu '7' aby tylko wyłączyć 2 guziki bez zmian grafiki. Nic nie przesuwałem, po prostu nic więcej. Wyciełem, zapisałem. I tak. Nic więcej nie robiłem IfoEditem, postanowiłem nagrać. Niestety ani Sonic, ani Nero nie chce nagrać - przy próbie zapisu wyrzuca błąd (w Nero: relokowanie plików DVD-Video nie powiodło się). Postanowiłem więc w/g opisu zrobić poprawki IfoEditem, czyli zaliczyłem punkt 8 i 9 opisu. No i dalej to samo. O czym nie wiem? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Rozwiązaniem może być odpalenie IfoEdit'a. Wczytanie dowolnego IFO i kliknięcie na Get VTS Sectors.
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Ale to zostało już zrobione, zgodnie z punktem 9 opisu.
Próbowałem dwa razy, za każdym razem identyczny finał. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
To może inaczej... Napisz co zrobiłeś zanim wyciąłeś te dwa guziki (samo w sobie wycięcie nie powinno powodować kłopotów z relokowaniem plików -- zmieniana jest tylko jedna wartość w pewnym miejscu pliku na inną). Problem raczej tkwi w tym co zrobiłeś z tą płytką wcześniej.
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Uruchomiłem MenuEdit, wczytałem Voba, wybrałem ekran który miał ten guzik i wyciełem - wszystko zgodnie z instrukcją.
Wcześniej całość była obrabiana InstantCopy i bez problemu sie nagrała. Tylko po edycji guzików nie chciało się nagrać. PowerDVD poprawnie otworzył i wyświetlił wszystko. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Cytat:
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
Ten hint z BUP i IFO to może być to (choć na moje oko Get VTS Sectors powinno załatwić sprawę nadpisując BUPy).
Nie wiem jak Sonic ale Nero chyba automagicznie zamienia nazwy plików na duże litery (tak przy okazji która to wersja Nero?) Coś jeszcze musiałeś zrobić.. Nie wiem co ale coś jeszcze... Z tego co pamiętam to MenuEdit nie modyfikuje plików IFO tylko VOBy. Z koleji usunięcie guzika powoduje tylko zmianę wartości w pewnym/pewnych miejscach VOBa. Spróbuj wygenerować obraz płytki przy pomocy ImgTool Classic. Daj znać czy to coś dało... ^_^
![]() |
![]() |
|
|