![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.05.2006
![]() |
![]()
Mam dwa filmy w *.AVI (xvid) i musze powycinać krótkie fragmenty scen z tych dwóch filmów (góra minuta na fragment) i nagrać to na DVD (z jakims menu czy czyms), żebym przed "szanowną komisją" na maturze ustnej z polskiego pilotem właczał odpowiednią scenę, którą będę akurat potrzebował...
Może ktoś mi doradzić czym i jak to najprościej zrobić? Od razu mówię, że o obróbce/kodowaniu filmów nie mam zielonego pojęcia, nigdy się tym nie zajmowałem - umiem tylko oglądać filmy ![]() Aha najlepiej aby także napisy były w tych fragmentach (napisy w *.TXT mam do filmów) |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. Powycinaj fragmenty z avi za pomoc***261; VirtualDub lub Nandub.
2. Dopasuj do tych wycink***243;w napisy w Subedit player. 3. Powrzucaj te cz***281;***347;ci z napisami do ConvertXtoDVD. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.05.2006
![]() |
Dzięki, już mniej więcej wiem jak to zrobić. Jeszcze tylko jedno... Jak mam np. 3 fragmenty z pierwszego filmu i chcę między nimi jakieś przejścia zrobić i powiedzmy 3 fragmenty z drugiego i też jakieś przejścia czy coś żeby były. Tak by w menu były 2 elementy - pierwszy film i drugi, a po uruchomieniu któregoś te fragmenty z ładnymi przejściami były pokazywane (zamieszałem troche wiem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|