![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.08.2004
![]() |
nagranie filmu DVD
Mam pytanie !!Chce nagrać film ale nie mieści mi się na płycie 4,7 , wywaliłem wszystkie niepotrzebne filmiki i napisy i nie wiem jak mam to nagrać na płyte??Jest to film DVD.Bardzo bym prosił o pomoc w tej sprawie. Pozdrawiam
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
http://forum.cdrinfo.pl/search.php
słowa kluczowe: jak zgrać http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ht=jak+zgra%E6 http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ht=jak+zgra%E6 pozdr.
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.04.2004
![]() |
Jesli mozesz to zalatw sobie pgrgramy AnyDVD i CloneDVD. Pierwszy z nich zdejmuje zabezpieczenia z plyt (css,macrovision,uszkodzone sektory) natomiast drugi sluzy do zgrywania zawartosci plyt. I własnie w tym programie (CloneDVD) mozemy ustwic co chemy zgrac ( wyrzucic zwiastuny , jezyki, dzwiek) oraz jezeli material po obcieciu jeszcze sie nie zmiesci na plyte DVD to program go odpowiednieo skompresuje (film praktycznie nie traci nic na jakosci)
![]() |
#4 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
I jeszcze dodam że np DVD Remake można całkiem zgrabnie (co do klatki) przyciąć napisy które czasami zajmują sporo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
![]() Pozdrawiam Bibas ![]()
![]() |
#6 | |
Bywalec
Data rejestracji: 24.04.2004
![]() |
Cytat:
![]() Jedynie co zawsze przycinam w filmach to dzwiek - zostawiam tylko angielski ( ostatecznie lektor ) bo po co mi np. ruski czy wloski.Na tej opcji mozna niezle zaoszczedzic cennego miejsca ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() A te potrafią zająć sporo miejsca. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
Jakim programem i jak nagrać płytę DVD, mając angielski film z kilkoma wersjami lektorów? Potrzebuję wyrzucić menu z płyty i czterech lektorów pozostawiając tylko polski podkład (lektora polskiego) na angielskim filmie
![]() ![]() Proszę o cenne wskazówki! Na adres LUZ_001@wp.pl Ostatnio zmieniany przez Luz_001 : 15.11.2004 o godz. 22:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.06.2004
![]() |
@Luz_001
Wszystko zależy od tego jaką kopie filmu chcesz uzyskać i jak szybko chcesz to zrobić Programów do kompresji jest cała fura np:DVD2ONE, CloneDVD, DVDShrink, Instant Copy, DVD Rebuilder, dvd2dvd .Dwa ostatnie programy dają najlepszą jakość filmu lecz kompresja trwa bardzo długo. Ja osobiście robię w następujący sposób: Film zgrywam na dysk przy pomocy DVDDecrypterem, niechciane dodatki, ścieżki dźwiękowe i napisy wywalam DVDShrink lub DVDFAbem a do kompresji używam DVD Rebuilder. W DVDShrink można w bardzo prosty sposób uciąć końcowe napisy. Odnośnie dokładnych instrukcji do tych programów w więkrzości znajdziesz na tym forum i stronie głównej no i oczywiście stronce Robsa http://www.robs.wz.cz/ a tutaj masz instrukcjie do DVDShrink: http://divx.howto.pl/modules.php?nam...howpage&pid=91 Miłej zabawy i rwania włosów z głowy ![]() Pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez dolas : 16.11.2004 o godz. 10:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Ja osobiście używam DVDFAB lu
![]() ![]()
![]() |
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
Moj problem dotyczy tylko jednej płyty DVD inne działają.
Podam informację programów, które mają problem z płytą Dvd!: I 11:09:55 DVD Decrypter Version 3.5.1.0 started! I 11:09:55 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Dodatek Service Pack. 1) I 11:09:55 Initialising SPTI... I 11:09:55 Searching for SCSI / ATAPI devices... I 11:09:55 Found 1 CD-RW and 1 DVD-RAM/±RW! W 11:09:56 Possible Structure Protection Found! błąd W 11:09:56 4 areas have been marked as 'suspect'. błąd W 11:09:56 Dummy sectors will be inserted where necessary. błąd Inną wersją!!!! I 11:19:09 DVD Decrypter Version 3.1.7.0 started! I 11:19:09 Microsoft Windows XP Professional (5.1, Build 2600 : Dodatek Service Pack. 1) I 11:19:09 Initialising SPTI... I 11:19:09 Searching for SCSI / ATAPI devices... I 11:19:09 Found 1 CD-RW and 1 DVD-RAM/±RW! Informacja DVDDecryptera: Region:1,2,3,4,5,6,7,8 - RCE Protection: No Copyright Protetion System Type: None Zrzut na dysk: Sukces bez błędów!!! ------------------------------------------ CloneDVD2 informacja: nie wczytuje plików zrzuconych przez DVDDecypter! DVDManager 5 2 IFOFormat 22 ------------------------------------------------------ DVD Shring 3,2 DVD Shrink encountered an error and cannot continue. Failed to open file "D:\Bruce\VIDEO_TS.VOB" Pokrywająca się operacja We/wy jest w toku. -- Natomiast z płyty a nie z dysku: info; Invalid DVD navigation structure ------------------------------------- Wyjaśniam, że ta płyta mogła być źle skopiowana, ale bez problemów odtwarzna jest na PC PowerDVD5. Na niczym więcej jest nie czytana! Chciałbym wykorzystać vob i stworzyć nową płytę DVD. Próbowałem Uleadem, ale pozostała tylko ścieżka orginalnej wersji angielskiej! Jak głębiej wdrożyć się w pliki vob i zachować wersję polskiego lektora ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|