Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 01.03.2006, 19:47   #1
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak 'to' przebudować i podzielić?

Witam

Mam 9 plików VOB zawierających jeden film, nie mam do nich niestety plików IFO.
Wygląda to tak:
VTS_01_1.VOB - 1GB
VTS_01_2.VOB - 1GB
VTS_01_3.VOB - 75,6MB
VTS_01_4.VOB - 1GB
VTS_01_5.VOB - 1GB
VTS_01_6.VOB - 217MB
VTS_01_7.VOB - 1GB
VTS_01_8.VOB - 1GB
VTS_01_9.VOB - 157MB
= 6,43GB

Stworzyłem sobie do nich IFO za pomoca programu ifo edit i niby wszystko jest OK, ale chciałbym ten film podzielić na 2DVD, lecz niestety dvd-fab widzi tylko pierwszą część filmu zawartą w pierwszym VOB-ie

Pomyślałem sobie, że przerobie film ze pomoca DVD Shrinka tak aby VOB-y miały prawidłowe rozmiary. Niestety Shrink nie widzi filmu, postanowiłem więc zdemuxować film do m2v + ac3 + sup i scalić go na nowo ifo editem niestety i on nie podołał po chwili muxowania wywalił błąd "too many frame drops"

Zabrałem się wiec za kolejny program - muxman i kolejne niepowodzenie wywalił komunikat "Probaly caused by excessivebitrate"

Przyszedł czas na kolejne podejście - DVD Rebuilder i kolejny raz operacja nie powiodła sie, jednak tym razem nie zapisałem sobie komunikatu, który wywalił mi DVDRB

Nie mam już pomysłu jak to prawidłowo muxować/transkodować aby miało prawidłową strukture dvd, może ma ktoś jakiś pomysł?
Dzieki

:EDiT:
Jeżeli ktoś ma ochotę i czas to prosiłbym o poprawienie tematu
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.03.2006, 20:03   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Został jeszcze jeden program - ja od niego zaczynam - DVDRemake.

PS Tytuł poprawiony.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2006, 20:12   #3
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
będzie z tym trochę zabawy, skoro nie chce przyjąć całości, to zrób dla każdego vob'a pliki ifo (oczywiście musisz je wsadzić do osobnych katalogów), jak już to zrobisz to połącz te pliki za pomocą DVD2One --> TU, musisz się jednak uzbroić w cierpliwość, ponieważ DVD2One nie połączy Ci naraz wszystkich tych plików tylko VTS_01_1.VOB z VTS_01_2.VOB, VTS_01_3.VOB z VTS_01_4.VOB itd... (byłbym zapomniał, masz dużo miejsca na dysku?)

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2006, 22:46   #4
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
DVDReMake nie dał rady, pomieszał coś z kolejnościa i koniec filmu zrobił się w srodku
a DVD2ONE wywalił się na samym początku, nawet nie zaczął...

PS1 Może jakieś inne pomysły?
PS2 Dlaczego Shrink nie może tego zreauthor-ować?
:EDiT:
Udało mi się stworzyć wszsystkie VOB-y w odpowiednich rozmiarach tzn. 1GB, zrobiłem o za pomocą obrazu iso zawierającego strukture dvd-video oraz dvd decryptera

Niestety nadal istnieje problem ponieważ dvd fab widzi tylko 57minut z filmu majacego prawie 3godziny a Shrink nadal nie moze zobaczyć filmu bo decrypter nei stworzył pliku video_ts.ifo.
pliki stworzone przez ifo edit-a mu nie odpowiadają...

Ostatnio zmieniany przez gallus : 02.03.2006 o godz. 00:41
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: