![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Nagrywarka DVD
Zastanawiam się nad kupnem jakieś nie drogiej nagrywarki DVD , myslałem o Liteon , ale podobno są z nimi jaieś problemy . Wie ktos może jakie ? ktoś polecał mi Neca , jest nie drogi i dobry . Słyszałem tez o Pionierze , podobno jak wyjdą płyty dwuwarstwowe , będzie można zrobic upgrade biosu i je nagrywać , to by było fajnie . Prosze bardzo o opinie , co sądzicie o tych nagrywarkach i co polecacie . Dziekuje za odpowiedz
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 10.02.2004
![]() |
Osobiscie mam nec nd 2500a i podobnie jak pionka prawdopodobnie bedzie mozan przerobic na model 2510 ktory bedzie palil DL a cena hmm ja dalem 520zl znajomy 530 z gwarancja 24 miesiace natomiast za pionka trzeba liczyc 130-150zl wiecej wiec mysle ze lepiej ta roznice wydac na dobre plytki a napedy sa porownywalne ale i tak wybor nalezy do ciebei zalezy tez ile masz na ten cel kasy i co jest oferowane w twoje okolicy
( taka moje male spostrzezenia nie wiem czy upgrade nagrywaki to dobra rzecz - jedni mowia ze tak inni ze niedokonca - czasem cos sie psuje i zaczynaja sie klopoty --- tak wiec ja osobiscie niezamierzam nic kombinowac a i taka rok czy poltora wejda Blue Ray i dopiero wtedy bedzie mozna zmienic nagrywarke a plytki BR maja miec prawdopodobnie pojemosc 24-30GB czyli niemaleze jak HDD a DL to tylko rozwiazanie pomiedzy) PS: podobne posy juz byly wiecz nastepnym razem proponuje dokladnie przestudiowac forum ![]() Ostatnio zmieniany przez Yogiii : 30.03.2004 o godz. 10:43 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
A jesli miałbym kupic pioniera to jaki model ? i czy żeczywiście będzie nagrywać płyty 8 Gb ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 22.12.2002
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |