![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.06.2004
![]() |
Nagrywarka do PS2 - tylko Pioneer ?
Witam
Mam do Was pytanie. Noszę się z zamiarem kupna nagrywarki DVD. jednak jej głównym przeznaczeniam byłoby wypalanie ściągniętych gier na PlayStation2. Zapewne wypalenie płyty z filmem czy softem zdarzałoby się incydentalnie. Planowana ilość wypalanych miesięcznie płyt: ok. 5-10 I teraz: jaki model najlepiej wybrać? Ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje pod tym kątem stąd ten topic. Najlepsze opinie jeśli chodzi o wypalanie gier na PS2 słyszałem o Pioneer 107, jednak ten sprzęt jest dość drogi. A co z LiteOnami? Np Lite-ON DVD+/-RW SOHW-812 (http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10970) Cena kusi - czy taki sprzęt by się nadawał? Oczywiście ważna jest też kasa, jestem w stanie zdecydować się na sprzęt do max 450-480zł. Ale najchętniej jakiś w granicach 3-3,5 stówki. Będę naprawdę wdzięczny za podpowiedzi. Dzięki z góry. Ostatnio zmieniany przez loco79 : 17.06.2004 o godz. 17:11 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Angel
Data rejestracji: 14.07.2002
![]() |
Ważniejsza chyba będzie prędkość nagrywania i jakość płyt.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zależy gdzie, ale za ~ 480 PLN to Pioneer 107D jest już do zdobycia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Pioneer DVR-107D R/RW +/- OEM za 430 zl rowniez mozesz nabyc.A predkosc nagrywania w kopiowaniu gier na PS2 jest wazna ale z innego powodu nagrywac nalezy na minimalnej predkosci ja korzystam x2 (polecane np. przez forum doom9 lub Gamebackup) korzystac najlepiej z markowych nosnikow ( gierki beda dluzej grywalne) a z tego powodu ze w konsolach takich jak PS2 sa kiepskie lasery (bylo to juz kiedys omawiane)
W nagraniu gier na PS2 niema zadnej filozofi lecz aby gierki chodzily dlugo i bez zaciec (czesto sie przy wysokiej predkosci nagrywania) nalezy trzymac sie pewnych zasad mozna rowniez samemu robic testy tez dobry wybor.Tym tematem bawie sie 3 lata (a bylo tego sporo...) i odrzutow mialem ponizej 1% Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 18.06.2004 o godz. 09:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za odpowiedzi.
Ale chodzi mi jeszcze o coś innego. Zakładając, że kupię tego LiteOn SOHW-812S i będę wypalał gry na prędkości x1 lub x2 na Verbatimach - wówczas chyba wszystko powinno chodzić bez najmniejszych zacięć prawda (żadnego zacinania filmików itd) ? Czytałem różne testy dla tej nagrywarki i właśnie nagrywając na markowych nośnikach niską prędkością ilość błędów była minimalna. Pytanie tylko, czy tak samo będzie w przypadku wypalenia płyty na PS2 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() |
Cytat:
Gorzej tylko jak po czasie zacznie brakowac kasy na markowe nosniki.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Mówiąc markowe mam na myśli płytki Verbatim za trochę ponad 4zł za sztukę. Nie mówię o jakichś płytach za 15 zeta. A te 25zł w miesiącu na gry wysupłam
![]() Dzięki Esiek, w zasadzie rozwiałeś moje wątpliwości. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
www.google.com
Data rejestracji: 21.05.2004
![]() |
nec 2500a to ciut wiecej niz litek , cena niewiele wyzsza
![]() |
#10 | |
![]() |
Cytat:
![]() Przy tanich nosnikach róznica jest kolosalna, przy markowych granica sie zamazuje ale dalej istnieje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wyjadacz ;)
![]() |
Nie wiem jak ma sie sprawa z innymi DVD-R bo ich nie mam, ale mysle ze te nowe nagrywarki jak przykladowo NEC 2500 czy Litek rowniez sa dobre, ale nalezy sie trzymac pewnych zasad - markowe nosniki DVD i nie przesadzac z predkoscia nagrywania i odczytu (nigdy nie na maxa)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() |
nie kupuj Liteina
Stary choć nie kupuj do wypalania gier na PS2 LITEONA 812 - totalna porażka. NIe dość ze źle wypala tańsze plytki a'la Esperanza to jeszce też z droższymi czasem ma problemy. Przetestowalem dokładnie 3 takie napędy na wszelkich możliwych biosachc i stanowczo ci pisze - NIE NIE NIE!
Z tanihc nagrywarek polecam - NEC 2500A - nagrywa niemalże idealnie tanie płyty ![]()
![]() |
#13 |
Wyjadacz ;)
![]() |
kopie dla gier PS2 nalezy(zalecane) jest nagrywac na markowych nosnikach DVD konsola PS2 ma kiepski laser (bylo wyjasniane juz nie raz na forum Gamebackup lub innych), jezeli ktos chce ma wolny wybor, ja wykonuje kopie gier na PS2 juz od trzech lat i do dzisiaj "odpukac" kazda gra do dzis dnia jest w 100% sprawna (moje faworyt do PS2 jest Verbatim) ale kazdy ma wybor. Pomiedzy plytami "no name" a Verbatim dzisiaj nie ma zbyt duzej roznicy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na LG GS-4040B nei mialem problemow, wiec podejrzewam ze mldosi bracia z LG tez problemow miec nie beda. Nagrywalem na PS2 i XBOX od Verbatimow i TD zaczynajac na Mediastore i Datawrite konczac - zadnych problemow !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |