Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 05.06.2004, 17:23   #1
Koji
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.04.2004
Koji w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Najlepsza jakosc zrzutu-palenia DVD(nagrywanie konsolowe:)POMOC

Witam
Mam zamiar kupic drugą naryware dvd.Wczesniej miałem Litka 811S który nie miał wiekszych problemów z wypalaniem filmów,muzyki i gier ale za kuja nie przegra sie nim gry na XBOXA.Po prostu system plików jest troche inny,zle nagrany chocby 1 plik = zwalona płyta.

Zreszta słyszałem ze Litki nie radza sobie z tym.

Zamierzam w tym tyg kupic inna nagryware.Zastanawiam sie nad:NEC 2500 i Pionkiem 107.

Słyszałem ze obie są bardzo dobre,cenowo nie ma az takiej róznicy wiec obie sa dla mnie dostepne.

Chciałem zapytac czy ktos ma jakies dłuzsze doswiadzenie w temacie nagrywania którąś z tych nagrywarek i moze mi jakąs polecic.

Chodzi mi o wytrzymałosc(czy padają szybko),jakosc nagrywania i odczytu.
Czytałem na CDFREAKS testy obu burnerów.
Wynika z tego ze Nec świetnie nagrywa ale ma gorszt odczyt DVD a Puionek stoi niezle w obu tematach.

Wybór padłby na Neca ale czy słaby odczyt pozwoli mi na robienie kopii 1:1??Wkoncu trzeba jakos to DVD zrzucic..

bede wdzieczny za porady
Dziekuje
Koji jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.06.2004, 18:14   #2
Esiek
The power of Playstation2

Data rejestracji: 23.05.2002
Esiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Koji
Witam
Mam zamiar kupic drugą naryware dvd.Wczesniej miałem Litka 811S który nie miał wiekszych problemów z wypalaniem filmów,muzyki i gier ale za kuja nie przegra sie nim gry na XBOXA.Po prostu system plików jest troche inny,zle nagrany chocby 1 plik = zwalona płyta.

Zreszta słyszałem ze Litki nie radza sobie z tym.

Zamierzam w tym tyg kupic inna nagryware.Zastanawiam sie nad:NEC 2500 i Pionkiem 107.

Słyszałem ze obie są bardzo dobre,cenowo nie ma az takiej róznicy wiec obie sa dla mnie dostepne.

Chciałem zapytac czy ktos ma jakies dłuzsze doswiadzenie w temacie nagrywania którąś z tych nagrywarek i moze mi jakąs polecic.

Chodzi mi o wytrzymałosc(czy padają szybko),jakosc nagrywania i odczytu.
Czytałem na CDFREAKS testy obu burnerów.
Wynika z tego ze Nec świetnie nagrywa ale ma gorszt odczyt DVD a Puionek stoi niezle w obu tematach.

Wybór padłby na Neca ale czy słaby odczyt pozwoli mi na robienie kopii 1:1??Wkoncu trzeba jakos to DVD zrzucic..

bede wdzieczny za porady
Dziekuje
No cóż, jesli mam byc szczery to nec za bardzo do odczytu sie nie nadaje, jesli nie masz jakiegos dvd-rom to mozesz miec problemy, sam mam ps2 i wiem jakie czasem porysowane gry trzeba przegrywac. Na szczescie mam dvd-rom i jakos sobie z tym radze. Jesli zas chodzi o nagrywanie to nec 2500 jest bezkonkurencyjny, nagrałem juz mase płytek i moja ps2 wszystkie łyka bez zastanowienia(czy tanie czy drogie). Mimo wszystko postawiłbym na nec.
Esiek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2004, 10:06   #3
Koji
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.04.2004
Koji w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki za odpowiedz.

Chciałbym sie tez dowiedziec jak te nagrywary sie trzymają?Tzn czy nie psują sie szybko.
Moze ktos kto ma ja juz troche dłuzej mógłby sie wypowiedziec.

Troche zachwiałes moją pewnosc mówiąc o tym zrzucaniu gier,naprawde jest tak zle?Zdarzyło ci sie czegos nie zrzucic gdy plyta nie była porysowana?

Czy jakis uzytkownik Pionka mógłby sie w tym temacie wypowiedziec?
Koji jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2004, 12:24   #4
Meth
www.google.com

Data rejestracji: 21.05.2004
Meth w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nie jestem wlascicielem pionka, ale jkak dzis rozmawialem z piratami co setki plyt pala to wysmiali neca 25x0a :
"tylko pioneer-106 lub 107..."
Stary 06.06.2004, 20:14   #5
Esiek
The power of Playstation2

Data rejestracji: 23.05.2002
Esiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Koji
Troche zachwiałes moją pewnosc mówiąc o tym zrzucaniu gier,naprawde jest tak zle?Zdarzyło ci sie czegos nie zrzucic gdy plyta nie była porysowana?
Nie, gdy płyta nie była porysowana to nie miałem jeszcze problemów ze zgraniem. Jednakze zdarzaja mi sie czesto płytki zmasakrowane(nie ma to jak kumple nie wiedzacy jak sie płyte trzyma....) no i z takimi miał problemy a np taki litek przegral odrazu. Ale z drobnymi rysami to sobie radzi, ogólnie nie jest az tak zle bo normalne i troche porysowane płytki bez problemu zrzuca. Kazda moja płytke nawet ta ktora czesto uzywam potrafi zrzucic, gdyz z reguly staram sie o nie dbac.
Esiek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: