Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 20.04.2006, 11:43   #1
matdb
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.03.2006
matdb w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Najlepszy program do ripowania!

Jaki jest wasz najlepszy program do ripowania? Ja używam DVDDescryptor - bo wydaje mi się, że ładnie eliminuje wszelkie zabezpieczenia (w połączeniu z AnyDVD) oraz on jest czuły na błędy odczytu selektorów (tzn. pokazuje błąd) - a zatem wiem, że coś jest z odczytem nie tak, a nie tak jak w DVDFab Descrypotor / CloneDVD / DVDFab jakoś tam sobie z tym radzi a potem przy oglądaniu filmu nagle są jakieś przeskoki chrr itd.

Natomiast jak z odczytem jest problem, to najpierw poleruje płytkę a później przegrywam Alcoholem 120 (z opcją "zawansowany skaner sektorów" i z odpowiednią liczbą powtórek źle przeczytanego sektora) - i tak cały wieczór i noc zgrywa uszkodzoną płytkę (efekt jest zawsze lepszy niż przy korzystaniu powyższych programów). Czasami też używam CopyBad ale on strasznie wolno działa i się czasami zawiesza.... no i procek chodzi na 100% brrr.

A jak Wy postępujecie przy robieniu kopi bezpieczeństwa?
matdb jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.04.2006, 12:40   #2
Hunter_NY
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.06.2004
Hunter_NY zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to ja to robie tak:
1. DVD Decrypter + AnyDVD zrzucam wsio na dysk lub CloneDVD2 (bez kompresji DVD9)+ usuni***281;cie niechcianych sciezek audio i napisow oraz tzw. smieci
2. VobBlanker - wiadomo (czasami clone sobie nie poradzi to traktuje film tym)
3. MenuShrink - menu statyczne, nie potrzebuje animowanego
4. MenuEdit - usuwam niepotrzebne przyciski
5. Kolejny krok to komprecha do DVD-5 (DVDShrink lub CloneDVD2 <-zalezy na co klikne)
6. Nero + blank DVD = burn

A jak mi wyskakuja bledy odczytu przy kopiowaniu to po zgraniu na HDD traktuje go DVDReMake'iem i pozniej juz dziala bez problemu, lub jezeli to nie pomaga to po co sie denerwowac i albo zalatwiam inna kopie tego filmu lub po prostu kombinacja klawiszy Shift+Del i problem mam z glowy .

Wlasnie slucham:
Hunter_NY jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: