![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.03.2006
![]() |
Najlepszy program do ripowania!
Jaki jest wasz najlepszy program do ripowania? Ja używam DVDDescryptor - bo wydaje mi się, że ładnie eliminuje wszelkie zabezpieczenia (w połączeniu z AnyDVD) oraz on jest czuły na błędy odczytu selektorów (tzn. pokazuje błąd) - a zatem wiem, że coś jest z odczytem nie tak, a nie tak jak w DVDFab Descrypotor / CloneDVD / DVDFab jakoś tam sobie z tym radzi a potem przy oglądaniu filmu nagle są jakieś przeskoki chrr itd.
Natomiast jak z odczytem jest problem, to najpierw poleruje płytkę ![]() A jak Wy postępujecie przy robieniu kopi bezpieczeństwa ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.06.2004
![]() |
to ja to robie tak:
1. DVD Decrypter + AnyDVD zrzucam wsio na dysk lub CloneDVD2 (bez kompresji DVD9)+ usuni***281;cie niechcianych sciezek audio i napisow oraz tzw. smieci 2. VobBlanker - wiadomo (czasami clone sobie nie poradzi to traktuje film tym) 3. MenuShrink - menu statyczne, nie potrzebuje animowanego 4. MenuEdit - usuwam niepotrzebne przyciski 5. Kolejny krok to komprecha do DVD-5 (DVDShrink lub CloneDVD2 <-zalezy na co klikne) 6. Nero + blank DVD = burn A jak mi wyskakuja bledy odczytu przy kopiowaniu to po zgraniu na HDD traktuje go DVDReMake'iem i pozniej juz dziala bez problemu, lub jezeli to nie pomaga to po co sie denerwowac i albo zalatwiam inna kopie tego filmu lub po prostu kombinacja klawiszy Shift+Del i problem mam z glowy ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|