![]() |
...Najprostsze i najszybsze kopiowanie , hmm, ma sens jedynie w przypadku, gdy film jest niezbyt długi, tak do 100-120 minut, po "Takim" skopiowaniu dłuższy film np. Two Tower wygląda jak obraz z TV, szczególnie, gdy się go ogląda na dużym ekranie, warto troszke poczekać jak duet dvd2dvd-r + cce zrobi swoje - czyli kopie o zdecydowanie większej jakości niż wszelkiej maści dotychczasowe "oneclick-i" potrafiące jedynie obcinać część sygnału, nawet IC8.0 odbiega od dvd2dvd-r, różnica jest naprawdę widoczna, nie mówiąc o np. dvdone, howgh.
p.s. Zaletą formatu DVD jest jakość obrazu, więc... |
Re: najprostsze i najszybsze
Cytat:
domorosły poeta Hutt Jabba |
Oczywiście, zawsze korzystając z DVDXcopy należy oryg. film rozrzucić na dwie DVD-R lub +R. Jakość jest identyczna z oryginałem i w niczym od niego nie odbiega. Nawet dla najdłuższych filmów. Pozdrawiam
|
Cytat:
DVDFab nie robi tak "niesympatycznych" rzeczy. ;) |
TV- obraz-jakosc
ja mam 52" wielkosc tv sony, i po przerobce dvdxcopy nie ma roznicy w obrazie 8-)
ale jak ktos widzi na 28" to jego sprawa-ma lepsze oko. przeciez sa ludzie ktorzy slysza to czego inni nie slysza !! |
Hmm, ja mam ledwie 32" i np. roznica miedzy kopią Two Tower DVD2DVD-r + CCE a kopią zrobioną Dvdone jest znaczaca i widoczna nie tylko przeze mnie :) , fakt, ze najlepiej widac roznice na stopklatce ale nawet podczas zwyklego ogladania widac znaczace roznice, np. w ostrosci czy kolorystyce. Z reszta sporo porownan mozna znalezc chocby na foum divx.pl, jak bede mial czas to moze zrobie kilka porownawczych zrzutow...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:11. |