![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
knoblauch
Data rejestracji: 26.05.2004
![]() |
jak nie rozciągnięte to zwężone mordy
No więc tak jak w temacie.Zabieram się do przerabiania xvid na dvd.Wczytuję film do fitcd
Fit cd pokazuje resize z 640*272 na 720*336 a desination 720*576 czyli brodhers 2* po 120 Metodą:720*272:640 wyliczyłem że resize powinno wynosić 720*306 czyli 576-306=270/2=135 tak więc brothers ustawiłem na 2*135 Nie wiem czy dobrze to zrobiłem.Gdyby ktoś był tak dobry i powiedział mi czy tak jest dobrze? Następnie zapisałem skrypt .avs wczytałem go do tempgenerika i tu już naprawdę zacząłem kobinować,ale za każdym razem efekt był marny.Gęby albo rozszeżone albo zwężone Jakie aspect ratio powinienem ustawić w zakładce video? Jakie source aspect ratio w zakładce advancet Czy powinienem ustawić interlase czy nie? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
a może zmiana programu ułatwi Ci zadanie?
na WinAvi lub The FilmMachine z CCE (którego sam użyłem - program zachował proporcje, aprzerabiałem koncert w formacie NTSC 30fps) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
knoblauch
Data rejestracji: 26.05.2004
![]() |
próbowałem winavi ale nero wywala błąd:relokowanie plików nie powiodło się płyta może nie dać się odtworzyć.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|