![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
napisy w filmie zrobionym przez DVDMaestro
jak widać z treści tematu problem dotyczy tekstu , w dvdmaestro, a raczej napisów w filmie ktore zrobilem za pomocą tego cudownego programu!!!
wsumie wszystko jest ok!!!synchronizacja i wygląd napisówj jest w 100% zadawalający, ale mam takie pytanie ,czy podczas zwiększania zoom filmu napisy nie powinny pozostawać w tym samym miejcu i z tą samą wielkością ![]() a drugie pytanie , czy po zrobieniu filmu zgodnie z poradnikiem cobraverde będe mógł oglądać filmy na talewizorze 4:3 i 16:9 bez obawy że napisy nie będą przycinane (żeby zachowywały się tak jak w orginalnych filmach). a może coś źle rozumuje w kwesti napisów w DVDMaestro ( bo wydaje mi się że we filmie zrobionym przez DVDMaestro napisy powinny być "inteligentne") dzięki za odpowiedzi
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
To powiększanie napisów wraz z obrazem może być (i zapewne jest) wywołane specyfiką działania zoom'u w odtwarzaczu. Nie wiem czy wszystkie zachowują się tak samo ale na pewno robią tak Philips'y 737 i 743. Zoom powiększa obraz już po dołożenia warstwy z napisami.
Napisy zrobione metodą CobraVerde będą 'inteligente' (pod warunkiem prawidłowego skonfigurowania odtwarzacza DVD) i będą się zachowywały tak jak te w oryginalnych filmach.
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
oczywiście masz racje napisy te są inteligentne , nie potzebnie panikowałem bo tak działo się tylko na kompie ,a na stacjonarnym DVD wszystko jest ok !!!!smiga że aż miło!!!
naprawde efekt super!!!! pozdrawiam
![]() |
|
|