Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 12.10.2018, 16:07   #1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 19.04.2015
Posty: 11
Alexiey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napisy (Forced) do filmu DVD

Zrobiłem customa DVD z Polską ścieżką i Polskimi napisami z tym ze w polskiej ścieżce był zerwany lektor ( urwane jedno zdanie ) i w to miejsce dodałem drugie polskie napisy.

I teraz, chciałbym tak zrobić, aby po włączeniu filmu z polska ścieżką te napisy automatycznie się wyświetlały.

Inaczej: skonfigurować napisy pl w DVD z konkretną ścieżką dźwiękową.


Proszę o jakąś instrukcje.
Alexiey jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.10.2018, 15:45   #2
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 19.04.2015
Posty: 11
Alexiey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Proszę, jeżeli Ktoś jest ogarnięty w temacie to bardzo proszę o pomoc.

Podobno można ustawić te napisy aby wyświetlały się automatycznie w pgcedit, Ifoedit czy DvdReMake ale nie znam szczegółów.
Alexiey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2018, 16:25   #3
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A czy nie lepiej po prostu połączyć wszystkie VOBy i wrzucić razem z napisami do MKV z jedną osobną ścieżką dźwiękową? Koniecznie musisz mieć to w formie bałaganiarskiego DVD-Video?
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2018, 16:39   #4
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 19.04.2015
Posty: 11
Alexiey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Akurat muszę, działam z DVD już trochę czasu i daje mi to satysfakcję.
Alexiey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2018, 18:12   #5
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 30.09.2004
Posty: 3,207
Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jeśli w ścieżce dźwiękowej brakuje tylko jednego zdania lektora, to można dograć go ze swoim głosem. W pierwszym lepszym edytorze audio (choćby Audacity) na jednym tracku ustawiasz oryginalną ścieżkę z filmu, na drugiej nagrywanie i mówisz co trzeba w odpowiednim momencie. Potem wyrównujesz głośność, wklejasz do ścieżki filmowej i z głowy.

Jeśli jednak chcesz zadziałać z napisami, tutarial są dostępne:
tutaj z IfoEdit
tutaj z PgcEdit
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2018, 22:37   #6
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 19.04.2015
Posty: 11
Alexiey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki Arepo

Będę testować, dam znać jak to wyszło.

Mógłby ktoś zrobić porządny poradnik na ten temat (Forced sub), w polskojęzycznej sieci nie ma na ten temat żadnej wzmianki.

Ostatnio zmieniany przez Alexiey : 13.10.2018 o godz. 23:57
Alexiey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2018, 09:57   #7
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,037
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Mozesz naprzyklad zrobic na ochotnika
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2018, 12:38   #8
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 19.04.2015
Posty: 11
Alexiey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zrobię jak będzie wszystko prawidłowo działać
Alexiey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2018, 14:15   #9
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,548
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Można zrobić jeśli ścieżka wybierana jest z menu. Natomiast jeśli strzelisz wybór audio z pilota, to suby ci się auto nie przełączą.

Do menu PGCedit wystarczy, jakbyś potrzebował pomocy, daj znać. Może jeszcze coś pamiętam
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2018, 15:35   #10
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 19.04.2015
Posty: 11
Alexiey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przydała by mi się pomoc, wysłałem Ci PW
Alexiey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jak dodać gotowe polskie napisy do filmu DVD bez utraty Menu Devilman DVD-Video 3 21.02.2006 00:25
pojemność filmu dvd własnej produkcji, a orginalnego filmu Rosina DVD-Video 2 19.02.2006 17:42
Jak zapewnić najwyższą jakość filmu DVD wyprodukowanego ze źródłowego pliku MPG? lukand DVD-Video 9 04.08.2005 19:09
Jak UsunĄĆ Napisy Z Filmu Dvd ??? karmel DVD-Video 4 04.07.2005 18:49
Jak wstawić nowe napisy do filmu DVD?? LUKI77 Napędy optyczne DVD 3 20.04.2005 20:03


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO