Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 12.10.2018, 17:07   #1
Alexiey
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 19.04.2015
Posty: 11
Alexiey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napisy (Forced) do filmu DVD

Zrobiłem customa DVD z Polską ścieżką i Polskimi napisami z tym ze w polskiej ścieżce był zerwany lektor ( urwane jedno zdanie ) i w to miejsce dodałem drugie polskie napisy.

I teraz, chciałbym tak zrobić, aby po włączeniu filmu z polska ścieżką te napisy automatycznie się wyświetlały.

Inaczej: skonfigurować napisy pl w DVD z konkretną ścieżką dźwiękową.


Proszę o jakąś instrukcje.
Alexiey jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.10.2018, 16:45   #2
Alexiey
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 19.04.2015
Posty: 11
Alexiey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Proszę, jeżeli Ktoś jest ogarnięty w temacie to bardzo proszę o pomoc.

Podobno można ustawić te napisy aby wyświetlały się automatycznie w pgcedit, Ifoedit czy DvdReMake ale nie znam szczegółów.
Alexiey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2018, 17:25   #3
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec
 
Avatar użytkownika MajsterPopsuj
 
Data rejestracji: 02.03.2018
Lokalizacja: Ceres
Posty: 474
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A czy nie lepiej po prostu połączyć wszystkie VOBy i wrzucić razem z napisami do MKV z jedną osobną ścieżką dźwiękową? Koniecznie musisz mieć to w formie bałaganiarskiego DVD-Video?
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2018, 17:39   #4
Alexiey
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 19.04.2015
Posty: 11
Alexiey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Akurat muszę, działam z DVD już trochę czasu i daje mi to satysfakcję.
Alexiey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2018, 19:12   #5
Arepo
Guru
 
Avatar użytkownika Arepo
 
Data rejestracji: 01.10.2004
Posty: 3,233
Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Arepo jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Jeśli w ścieżce dźwiękowej brakuje tylko jednego zdania lektora, to można dograć go ze swoim głosem. W pierwszym lepszym edytorze audio (choćby Audacity) na jednym tracku ustawiasz oryginalną ścieżkę z filmu, na drugiej nagrywanie i mówisz co trzeba w odpowiednim momencie. Potem wyrównujesz głośność, wklejasz do ścieżki filmowej i z głowy.

Jeśli jednak chcesz zadziałać z napisami, tutarial są dostępne:
tutaj z IfoEdit
tutaj z PgcEdit
__________________
Lite-On iHBS 112 & 212
Arepo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2018, 23:37   #6
Alexiey
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 19.04.2015
Posty: 11
Alexiey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki Arepo

Będę testować, dam znać jak to wyszło.

Mógłby ktoś zrobić porządny poradnik na ten temat (Forced sub), w polskojęzycznej sieci nie ma na ten temat żadnej wzmianki.

Ostatnio zmieniany przez Alexiey : 14.10.2018 o godz. 00:57
Alexiey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2018, 10:57   #7
misiozol
Moderator
 
Avatar użytkownika misiozol
 
Data rejestracji: 26.10.2008
Lokalizacja: Irlandia/carnew
Posty: 5,228
misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>misiozol ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Mozesz naprzyklad zrobic na ochotnika
__________________
It’s true what you heard, I am a freak, I’m disturbed
misiozol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2018, 13:38   #8
Alexiey
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 19.04.2015
Posty: 11
Alexiey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zrobię jak będzie wszystko prawidłowo działać
Alexiey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2018, 15:15   #9
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,556
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Można zrobić jeśli ścieżka wybierana jest z menu. Natomiast jeśli strzelisz wybór audio z pilota, to suby ci się auto nie przełączą.

Do menu PGCedit wystarczy, jakbyś potrzebował pomocy, daj znać. Może jeszcze coś pamiętam
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2018, 16:35   #10
Alexiey
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 19.04.2015
Posty: 11
Alexiey w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przydała by mi się pomoc, wysłałem Ci PW
Alexiey jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Jak dodać gotowe polskie napisy do filmu DVD bez utraty Menu Devilman DVD-Video 3 21.02.2006 01:25
pojemność filmu dvd własnej produkcji, a orginalnego filmu Rosina DVD-Video 2 19.02.2006 18:42
Jak zapewnić najwyższą jakość filmu DVD wyprodukowanego ze źródłowego pliku MPG? lukand DVD-Video 9 04.08.2005 20:09
Jak UsunĄĆ Napisy Z Filmu Dvd ??? karmel DVD-Video 4 04.07.2005 19:49
Jak wstawić nowe napisy do filmu DVD?? LUKI77 Napędy optyczne DVD 3 20.04.2005 21:03


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.