Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.10.2004, 10:38   #1
Xcom
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.02.2003
Xcom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wyizolowanie filmu dvd?

Mała niewygodna dla mnie sprawa. Po wyizolowaniu samego filmu za pomocą programu ifoedit, na samym początku projekcji została mi informacja dotycząca legalność kopii, która trwa około 5-8 sekund. Czy ktoś wie jak ten element można usunąć, jakim programem, etc?
W jaki sposób? film pozostał sam bez menu, tylko z napisami w j.polskim i oryginalną ściężką dźwiękową. Coś takiego na początku niszczy efekt.

Serdecznie pozdrawiam
Xcom jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.10.2004, 10:56   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ja to zawsze robilem dvdshrinkiem - bez zadnych problemow
wiec moze tego sprobuj
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.10.2004, 18:34   #3
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A co sumienie gryzie??

Tutaj zobacz:
http://www.nrg.to/robs/
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.10.2004, 23:53   #4
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
No wyizolowanie , ładny termin ! nie ma co !
Ja też nie lubię menu i innych dupereli przed filmem!
Ifoedit to b.mądry program , ale są prostrze ścieżki !
(no na rycerza Yedi to bym się nie nadał )
np.
DVD Decrypter -> na HDD
DVD2One wycięcie niepotrzebnego audio i napisów
Jak się nie mieści to DVD Remake (przycinanie listy płac i nie tylko)
Jak dalej się nie mieści to
1. oglądzsz na TV -> DVD2One (szybkość) , Shrink ( jakość (gł.analiza))
2. oglądasz na czymś większym niż TV -> DVD Rebuldier (jakość palce lizać + prostota obsługi , ale trzeba chwilę poczekać)
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2004, 16:56   #5
Xcom
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.02.2003
Xcom w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Może inaczej. Został mi sam film z napisami i oryginalną ściężką dźwiękową.
Na podglądzie w ifoedit lub dvdshrink, na początku filmu, przez około 7s, jest czarna plansza. zaś gdy uruchomię powerdvd lub już nagraną płytę w stacjonarnym dvd, pojawia się w miejsce czarnej planszy i tych 7 sekund (przed projekcją filmu), napisana białymi dużymi literami informacja o legalności kopii, czyli to tzw. warnings.
co zrobić, by nie było tego widać?
Przypominam że juz wcześniej usunąłem menu i dodatki, przez co pozostał mi sam film.

serdecznie pozdrawiam
Xcom jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2004, 17:20   #6
1stwasp
Redakcja

Data rejestracji: 27.12.2003
1stwasp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Xcom
Może inaczej. Został mi sam film z napisami i oryginalną ściężką dźwiękową.
Na podglądzie w ifoedit lub dvdshrink, na początku filmu, przez około 7s, jest czarna plansza. zaś gdy uruchomię powerdvd lub już nagraną płytę w stacjonarnym dvd, pojawia się w miejsce czarnej planszy i tych 7 sekund (przed projekcją filmu), napisana białymi dużymi literami informacja o legalności kopii, czyli to tzw. warnings.
co zrobić, by nie było tego widać?
Przypominam że juz wcześniej usunąłem menu i dodatki, przez co pozostał mi sam film.

serdecznie pozdrawiam
Tak się stało, gdyż te warningi są zrobione jako subtitle, stąd normalnie masz na podglądzie mpeg2 czarne tło, a po domuksowaniu subtitli warningi...
Skorzystaj z DVDShrink w opcji Reauthor, ustaw początek filmu za warningami, ustaw brak kompresji i nacisnij reauthor.
Uzyskasz wtedy to co chcesz - czyli film bez warningów na początku. W tej specyficznej sytuacji nie da się wyeliminować warningów inaczej niż przez ich fizyczne wycięcie...
Pozdrawiam!
1stwasp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.10.2004, 20:35   #7
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Xcom
Kurcze , dziwne to wszystko .
Jeśli możesz to napisz dlaczego zrzucasz cały film z menu , dodatkami itp. a potem je usuwasz ?
Rozumiem że chcesz mieć sam film bez zbędnego badziewia.
To dlaczego nie zrzucasz samego filmu , bez drażniących dodatków ?
Czy nie było by tak prościej?
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: