![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
wyizolowanie filmu dvd?
Mała niewygodna dla mnie sprawa. Po wyizolowaniu samego filmu za pomocą programu ifoedit, na samym początku projekcji została mi informacja dotycząca legalność kopii, która trwa około 5-8 sekund. Czy ktoś wie jak ten element można usunąć, jakim programem, etc?
W jaki sposób? film pozostał sam bez menu, tylko z napisami w j.polskim i oryginalną ściężką dźwiękową. Coś takiego na początku niszczy efekt. Serdecznie pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja to zawsze robilem dvdshrinkiem - bez zadnych problemow
wiec moze tego sprobuj |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
No wyizolowanie , ładny termin ! nie ma co !
![]() Ja też nie lubię menu i innych dupereli przed filmem! Ifoedit to b.mądry program , ale są prostrze ścieżki ! (no na rycerza Yedi to bym się nie nadał ![]() np. DVD Decrypter -> na HDD DVD2One wycięcie niepotrzebnego audio i napisów Jak się nie mieści to DVD Remake (przycinanie listy płac i nie tylko) Jak dalej się nie mieści to 1. oglądzsz na TV -> DVD2One (szybkość) , Shrink ( jakość (gł.analiza)) 2. oglądasz na czymś większym niż TV -> DVD Rebuldier (jakość palce lizać + prostota obsługi , ale trzeba chwilę poczekać) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.02.2003
![]() |
Może inaczej. Został mi sam film z napisami i oryginalną ściężką dźwiękową.
Na podglądzie w ifoedit lub dvdshrink, na początku filmu, przez około 7s, jest czarna plansza. zaś gdy uruchomię powerdvd lub już nagraną płytę w stacjonarnym dvd, pojawia się w miejsce czarnej planszy i tych 7 sekund (przed projekcją filmu), napisana białymi dużymi literami informacja o legalności kopii, czyli to tzw. warnings. co zrobić, by nie było tego widać? Przypominam że juz wcześniej usunąłem menu i dodatki, przez co pozostał mi sam film. serdecznie pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
Skorzystaj z DVDShrink w opcji Reauthor, ustaw początek filmu za warningami, ustaw brak kompresji i nacisnij reauthor. Uzyskasz wtedy to co chcesz - czyli film bez warningów na początku. W tej specyficznej sytuacji nie da się wyeliminować warningów inaczej niż przez ich fizyczne wycięcie... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Jeśli możesz to napisz dlaczego zrzucasz cały film z menu , dodatkami itp. a potem je usuwasz ? Rozumiem że chcesz mieć sam film bez zbędnego badziewia. To dlaczego nie zrzucasz samego filmu , bez drażniących dodatków ? Czy nie było by tak prościej? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|