Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 13.11.2004, 17:42   #1
FuFu
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.04.2003
FuFu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nero 6 problem z nagrywaniem filmow DVD

Czes ,jestem od kilku dni posiadaczem litka 1633S nie zmienialem biosa, moj komp to pasci: plyta EPOX 8KHA+ , proc AMD Athlon XP 1800+, 256 MB ramu, System XP z SP2 z programem NERO 6 wygladaja nastepujaco: mam zrzucony plik filmu badz to Cloonydvd lub Shrinkiem i kiedy chec wypalic film w nero bufor pliku napelnia sie na maxa po czym pasek postepu nagrywania dobija na 100% i nastepuje zwiech kompa i nagrywarki?Plytka oczywiscie nie jest nagrana i nie jest uszkodzona? problem wystepuje tylko pod systemem XP a pod 98 NERO 6 nagrywa normalnie bez zadnych problemow? dodam jeszcze ze sprawdzilem to na dwoch roznych nagrywarkach DVD i jest tak samo pod XP kicha a pod 98 wszystko OK? jeszcze jedna rzecza ktora jest dziwna na plytach DVDRW zapis w NERO 6 pod XP odbywa sie normalnie bez zadnych problemow? Moze ktos mial podobne problemy z NERO 6 i podzieli sie uwagami? pozdrawiam FuFu

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.11.2004, 18:18   #2
FuFu
Nowy na forum

Zapomnialem dodac ze DMA napedu mam ustawione prawidlowo i mam zainstalowane aspi4172xp , wypalalem na litku zwykle cdr pod NERO 6 i nie bylo zadnego problemu, a z DVD kicha?
Stary 13.11.2004, 18:32   #3
kuba gorka
Powered by AMD

Data rejestracji: 13.11.2004
kuba gorka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Najlepiej zmienić program

Mam kompa o podobnych parametrach , moja przygoda z wypalanie dvd też zaczęła się z Nero 6.Mój problem polegał jednak na tym że płyty nie czytało stacjonarne dvd.Dowiedziałem się później o paru wadach Nera 6 (jeżeli chodzi o DVD).Teraz używam clone dvd (kompresja i wypalanie) i dvd decryptera (zabezpieczenia) super zestaw.(żadna płyta się nie oprze)
kuba gorka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 22:39   #4
Fooby
Bywalec

Data rejestracji: 20.11.2003
Fooby w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Verbatim, Tdk płytki + nero6 + pretkość x2 = dobra płytka
Fooby jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2004, 15:45   #5
FuFu
Nowy na forum

Widze ze pomocy w rozwiazaniu mojego problemu musze szukac sam?, kol. Fooby chyba nie do konca zrozumial co napisalem, plyty ktorych uzywam to wlasnie tylko tdk,verbatim i NERO 6 wiesza sie przy samym starcie wyskakuje komunikat "Rozpoczeto buforowanie plikow" Pasek postepu nagrywanie dochodzi do 100 % i zwiech kompa i wypalarki? Zapomnialem tez dodac ze taka sama stuacja jest w przypadku CloonyDVD ktory to program poleca mi kol. kuba gorka obraz wykonuje normalnie zabezpieczona plyta ok 25 min. a potem wrzucam czysty dysk najpierw oczywiscie bylo to DVDRW wyskakuje komunikat ze na plycie sa dane ble,ble,ble dajemy zastap i nastepuje zwiech kompa i nagrywarki jak w przypadku NERO 6!!!!! Z tym ze w Nero 6 na plytach DVDRW mozna dokonac zapisu bez zadnych problemow a na zwyklej DVDR +/- nie !!!! w Clonny DVD testowalem tylko DVDRW ? Jezeli ktos moglby mi cos jeszcze doradzic to kazda pomoc jest mile widziana!!!!
Stary 22.11.2004, 18:23   #6
FuFu
Nowy na forum

Czesc wszystkim czytajacym, widze ze po kilku dniach zadnej pomocnej rady!!! Ale chcialbym podziekowac nielicznym za pomysly,i opisac jak udalo mi sie po kilku dniach opanowac problem!! Widze na forum kilka podobnych problemow z jakim ja mialem do czynienia, calym winowajca ktory spedzal mi sen z oczu okazal sie program PANDA ANTYVIRUS PLATINUM 7.0 !!!! jezeli ktos ma podobne problemy i nie moze nagrac gotowych obrazow zrobionych wczesniej na kompie w nero badz w cloony !! a ma zainstalowana PANDE niech sie zastanowi nad innym prog antyvirusowym i nieobejdzie sie bez postawienia windy od nowa!!! jeszcze raz dzieki za pomoc i powodzenia FuFu
Stary 22.11.2004, 19:22   #7
slatas
Nowy na forum

Data rejestracji: 11.11.2004
slatas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Moze ktos mi poradzi co zrobic. Mam liteona doble layer i 3 drogie płytki na które chciałem nagrac filmiki, niestety nero6 po wcisnieciu zapisu pokazuje komunikat "wykonanie polecenia rozpoczni w trybie dao nie jest mozliwe"
slatas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2004, 21:24   #8
ceramik
Bywalec

Data rejestracji: 22.11.2004
ceramik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez FuFu
Czes ,jestem od kilku dni posiadaczem litka 1633S nie zmienialem biosa, moj komp to pasci: plyta EPOX 8KHA+ , proc AMD Athlon XP 1800+, 256 MB ramu, System XP z SP2 z programem NERO 6 wygladaja nastepujaco: mam zrzucony plik filmu badz to Cloonydvd lub Shrinkiem i kiedy chec wypalic film w nero bufor pliku napelnia sie na maxa po czym pasek postepu nagrywania dobija na 100% i nastepuje zwiech kompa i nagrywarki?Plytka oczywiscie nie jest nagrana i nie jest uszkodzona? problem wystepuje tylko pod systemem XP a pod 98 NERO 6 nagrywa normalnie bez zadnych problemow? dodam jeszcze ze sprawdzilem to na dwoch roznych nagrywarkach DVD i jest tak samo pod XP kicha a pod 98 wszystko OK? jeszcze jedna rzecza ktora jest dziwna na plytach DVDRW zapis w NERO 6 pod XP odbywa sie normalnie bez zadnych problemow? Moze ktos mial podobne problemy z NERO 6 i podzieli sie uwagami? pozdrawiam FuFu
DVD+RW wypala ok a na DVD-R nakoncu nagrania wywala glad 2DVD poszly do kosza??
ceramik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2004, 21:25   #9
ceramik
Bywalec

Data rejestracji: 22.11.2004
ceramik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD+RW wypala ok a na DVD-R nakoncu nagrania wywala glad 2DVD poszly do kosza??
ceramik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: