![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.10.2004
![]() |
Nero6 problemy "nowego"
Witam i z góry przepraszam, za brak profezjalizmu, ale jestem skromnym amatorem programu Nerovision Express,ogólnie Nero 6.
Mam , jeśli można, dwa pytania na które nie znalazłem odpowiedzi. 1.Przy zgrywaniu filmu z mini DV ewentualnie z płyty uprzednio nagranej na stacjonarnym DVD "ginie" znacznik czasu automatycznie nagrywany na taśmę.Czy wynika to z ustawień, czy program "tak ma". A jeśli tak, to jaki program zachowuje znacznik czasu nagrania. 2.Przy kopiowniu nie zamkniętej płyty DVD+R program Nero prosi o płytę taką samą, ewentualnie o zmianę kompilacji gdy wsadzę płytę DVD+RW.Gdzie tego w programie można dokonać. Pozdrawiam. Grzegorz |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
"znacznik czasu" tzn data i czas nagrania (to co wyświetla kamerka)?
Po zrzuceniu miniDV na dysk przy pomocy FireWire, możesz wyciągnąć ten znacznik przy pomocy programiku DVtoSUB (szczerze mówiąc nie pamiętam dokładnie nazwy może to być dv2sub). Potrafi on wyciągnąć znacznik i zapisać w formacie zjadliwym dla Scenarist'a, DVD Maestro i pewnie jeszcze paru innych. (jak nie zapomnę to odkopię ten programik w domu i podam dokładną nazwę i ew. stronę www) W przypadku nagrywania na stacjonarnym DVD (o ile ten znacznik w ogóle zostaje) to pewnie jest wstawiony jako jeden ze strumieni napisów. (tu to już w ogóle strzelam w ciemno.. stacjonarną nagrywarkę widziałem tylko w sklepie ^_^ )
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Jestem pod wrażeniem.Będę jeszcze pod wiekszym jak odkopiesz przedmiotowy programik i powiesz co dalej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
Jednak źle pamiętałem nazwę
![]() Programik nazywa się DV Sub Maker. Nie jest może specjalnie świeży ale "works for me (tm)" ^_^ Możesz jeszcze zerknąć tutaj może znajdziesz coś co Ci bardziej przypadnie do gustu ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Serdeczne dzięki.Program już mam ale nie bardzo mi wychodzi jego obsługa.Niby proste jak drut, ale odczyt ostatecznie jest bez daty.Znalazłem,dzięki Twojej sugestji, również inny program - DV Time Stamp - On ładnie "chodzi" ale posiadam tylko w wersji trial, a producent nie przewidział sprzedaży do Polski.
Oj zachciało się staremu być filmowcem (reżyserem) .Nie miała baba kłopotu to sobie sama sprawiła. Pozdrawiam Grzegorz |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
DV AVI występuje w dwóch wersjach/postaciach. Może DV Sub Maker potrafi wyciągnąć info tylko z jednej z nich?
Zerknij jeszcze na www.doom9.org do sekcji Download może tam będzie coś freeware'owego co zaspokoi Twoje potrzeby. (i daj znać jak uda Ci się problem rozwiązać - wiedza przyda się innym)
![]() |
![]() |
|
|