![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.02.2007
![]() |
niesfinalizowana płyta DVD-video z kamery
Witam wszystkich. Znalazłem podobny post na tym forum http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=69790 ale mój problem jest inny.
Otóż moja kamera (samsung) nie chce sfinalizować płyty (wyświetla błąd nośnika). Cała zawartość płyty jest przez tą kamerę odtwarzana natomiast żaden odtwarzacz i napęd w kompie nie chcą wyświetlić zawartości płyty. Nero w info o płycie wyświetla wszystkie dane o płycie, tworzy z niej obraz (obraz mogę nagrać na inną płytę) mogę ją w NERO skopiować i dane znajdą się na nowej płycie, ale efekt końcowy jest taki sam -NIE DA SIĘ JEJ ODCZYTAĆ. Informacje które udało mi się znaleść prowadzą do tego, że trzeba tą płytę sfinalizować (lub zamknąć na niej sesje) tylko nie wiem jak to zrobić. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
***1022; ***1023;
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czy eksplorator windows widzi pliki z tej p***322;yty?
Je***347;li nie, zobacz, czy isobuster widzi te pliki i czy da rad***281; je ruszy***263;. ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
nie eksplorator windy nie widzi tej płyty. po kliknięciu na napęd pojawia się komunikat, że "System Windows nie może czytać z tego typu nośnika. Dysk może być uszkodzony lub używa formatu niezgodnego z windows".
Dane na tym dysku to film w formacie DVD więc zawiera głównie pliki VOB. Próbowałem ISOBUSTERa. wyświetlił liste plików na płycie, ale nic nie mogę z nimi zrobić. Jedyne na co mi pozwala to utworzenie obrazu w formacie TAO z którym nie wiem co zrobić bo nic tego nie chce ruszyć (poza ISOBUSTEREM oczywiście), ale to błędne koło bo jak otworze obraz to też nie nie mogę skopiować pliku VOB na dysk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Skopiuj j***261; stacjonarn***261; nagrywark***261; dvd
![]()
![]() |
#5 |
***1022; ***1023;
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co masz na my***347;li?
Pojawia si***281; jaki***347; komunikat?
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
ISOBUSTER PRO 2.0 Mogę utworzyć obraz w formacie *.tao lub mogę utworzyć parę plików .ibp i .ibq, i nie wiem z nimi zrobić. Poza ISOB.. nic nie chce otworzyć tych plików. Jak otworze plik .tao w ISOB.. to jestem w punkcie wyjścia i mam te same opcje co przy materiale z płyty. Opcje bardziej interesujące takie jak kopiuj do RAW z rozszerzeniem .bin .iso lub kopiuj tylko video do formatu .mpg są niedostępne. Po wybraniu opcji szukaj utraconych plików i folderów na podglądzie plików wybieram plik z filmem (największy .vob) i z okna konstekstowego wybieram opcje kopiuj recovered ... .VOB - wskazuje miejsce gdzie ma zostać skopiowany plik i nie pojawia się we wskazanej lokalizacji. Nie wiem co jeszcze napisać. Na razie bardzo dziękuję za zainteresowanie. Na ewentualne kolejne pytania postaram się bardzo szybko i wyczerpująco odpowiedzieć. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Mam jeszcze jedną sprawę. Może ktoś wie co zrobić z plikiem .tao lub .ibq utworzonym w programie ISOBUSTER. Ruszenie tych plików mogłoby rozwiązać mój problem wg tytułu postu.
Oczekuje na wsparcie |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2007
![]() |
Hej
![]() Mam taki sam problem ! Te***380; mam kamerke DVD samsunga i te***380; nie moge sfinalizowa***263; p***322;yty, wy***347;wietla b***322;***261;d no***347;nika. Wi***281;c mam pytanko do kubutekxyz czy jako***347; da***322;e***347; rade sformatowa***263; p***322;yte zeby odbiera***322;a na dvd bo nie u***347;miecha mi sie rozk***322;adanie kamery za ka***380;dym razem kiedy bede mia***322;a ochote pooglo***261;da***263; jakis film. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|