![]() |
I z ostatnej chwili: informacja z polskiego przedstawicielstwa Panasonic's.
Płyt DVD-RAM się nie finalizuje. Po przegraniu plików do komputera lub zmianie plików filmowych w DVD-RAM na rozszerzenie.VOB lub .MPG, pliki te będą widoczne przez komputer. |
Głupio samemu sobie odpowiadać ;-), ale dla następnych pokoleń:
alternatywnie zamiast ISOBuster'a można stworzyć obraz płyty za pomocą Alcohol'u 120%, a potem odczytać zawartość za pomocą UltraISO. Ta metoda jest szybsza. dodane 2005-05-31 Okazuje się, że w nagrywarce combo LG GCC 4320b, która wg specyfikacji nie czyta płyt DVD-RAM, po zainstalowaniu sterownika zewnętrzego "DVD-RAM driver" przypisanego do innych modeli tej firmy (pod Win'98) można takie płyty z powodzeniem odczytywać. I w zasadzie problem niewidzialnych plików znika. |
Cytat:
Pozdrawiam PS Myślę że mój problem jest odnośnie tematu tego forum więc piszę wprost: Mam nagrywarkę stacjonarną Panasonic (bez HDD). Na niektórych płytach DVD-R finalizacja zakończyła się NIEPOWODZENIEM (pewnie gówniane płyty). Cóż ale co teraz? Komp ich nie widzi wogóle, odtwarzacze DVD też nie tylko ta nagrywarka. Ratujcie. Mam tych płyt ponad 20 nieudanych. |
Cytat:
powiem witam ;) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:55. |