![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.03.2005
![]() |
normalizowanie dzwieku w plikach VOB
witam!
nigdzie sie tego nie doszukalem, ale mam takie pyt: w jakis sposob normalizowac dzwiek w plikach VOB ? chce zgrac na plyte kilka teledyskow, ale kazdy z nich ma inna glosnosc, co poskutkuje tym, ze przy zmianie teledysku bede musial regulowac glosnosc. jaki program obsluzy taka funkcje ? jesli gdzies juz ten temat sie powtorzyl na forum, to prosze o podanie linka do tematu, bo nie moge tego znalezc. Ewentualnie jaki program to wykona ?? z gory dzieki za odp! pozdr. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.03.2006
![]() |
Te***380; jestem ***380;ywo zainteresowany kwesti***261; poruszon***261; przez abyss. Cz***281;sto zdarza si***281; tak, ***380;e materia***322; cicho nagrany zg***322;a***347;niam na max, aby by***322;o odpowiednie nate***380;enie dzwi***281;ku, ap***243;***378;niej zapominam ***347;ciszy***263;, a nast***281;pny teledysk ju***380; ma g***322;o***347;no***347;***263; ok i w***243;wczas przez chwile moje uszy i s***322;uchawki... - hmm no c***243;***380; nie b***281;d***281; tego ujmowa***322; w s***322;owa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
W gotowych plikach VOB tego si***281; nie da zrobi***263;
![]() Mo***380;na sobie zada***263; troch***281; trudu - ale zawsze b***281;dzie to operacja stratna - i mo***380;na ka***380;dy d***378;wi***281;k z VOB***243;w wyj***261;***263; przerobi***263; do WAV znormalizowa***263;, zakodowa***263; na powr***243;t to tego czym to pierwotnie by***322;o, ponownie zmultipleksowa***263;, itd... Szkoda na to czasu a i efekt b***281;dzie mizerny. Jedno wszak b***281;dzie wtedy OK - jednakowa g***322;o***347;no***347;c audio w VOBach ![]() Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.06.2003
![]() |
Ulead Movie Factory ma funkcje "normalize audio"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Redakcja
![]() |
Cytat:
Warto by było wiedzieć zanim się udzieli odpowiedzi NIE na temat... Pozdrawiam!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
no wlasnie ? do czego sluzy ta funkcja
![]() czy nie ma jakiegos programu, ktory moze obrabiac audio w VOB'ach ![]() pozdrawiam. Artur. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Redakcja
![]() |
Cytat:
Jak już pisałem nie ma programu który obrobi dźwięk wmuksowany w VOBa... Pozdrawiam!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
![]() |
" nie ma programu który obrobi dźwięk wmuksowany w VOBa..." wiesz to może Tobie on jest nie znany, ale może ktoś inny na forum zna taki program...
ponadto czy na pewno to jest odrazu "strata jakości" jak podzieli wydobędzie się dzwięk z vob'a to on jest już w jakimś tam formacie i możę są programy do normalizacji właśnie do takich formatów dzwiękwoych? A teraz pytanie laika ![]() (i tak troszkę nie na temat.... jaki jest najlepszy program do normalizacji dzwięku w plikach mp3?) Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez Reetou : 20.04.2006 o godz. 12:02 Powód: Nie pisz jeden pod drugim - edytuj |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Redakcja
![]() |
Cytat:
![]() Więc powtarzam Ci jeszcze raz, że nie ma programu, który zrobi normalizację dźwięku w VOB-ach. I to nie jest kwestia wiary czy nie - tylko fakt. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko jeszcze raz - normalizacja jeżeli masz wszystkie pliki w formacie, który da sie znormalizować. Żebysmy się dobrze zrozumieli (przeczytaj dobrze to co napisałem powyżej)... Cytat:
Nawet jeżeli tego nie widać, że tak się dzieje w aplikacji to tak sie to niestety odbywa co do mechanizmu. Ale mogę sie mylić - przeciez się nie znam ![]() Pozdrawiam!
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
![]() |
ok dzieki, ale fajnie ***380;e Ci***281; tak rozweseli***322;em swoj***261; odpowiedzi***261;
![]() jesli chodzi o audiofili to ja niestety nim troche jestem i .... chyba juz nie bede bawil sie w normalizacje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
mimo wszystkich udzielonych odpowiedzi (za ktore dziekuje <respect>
![]() pozdrawiam !!!!! Abyss. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam !
Zgadzam się w zupełności z tym co napisał kolega 1stwasp, nie ma programu do normalizacji dźwięku w plikach *.VOB. Trzeba rozdzielić dźwięk od obrazu, zdekompresować, znormalizować i połączyć na nowo. Chciałbym jednak dodać co nieco od siebie ![]() Normalizacja jak każda ingerencja w plik dźwiękowy wprowadza pewne zakłócenia. Przede wszystkim wzrasta poziom szumów w sygnale (również ich głośność się zwiększa) i następuje spadek dynamiki dźwięku. Jednak obecnie w epoce cyfrowych, superczystych produkcji studyjnych rzeczywiście można stwierdzić, że jest to proces niemal bezstratny. Co do plików *.mp3, to jest program, który wykonuję normalizację bez dekompresji. Nazywa się MP3Gain. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
#13 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
ho Ho Ho jakis ty madry ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Redakcja
![]() |
Cytat:
Przynajmniej nie jestem biernym analfabetą. Dokładnie napisałem to samo co ty, no prawie to samo, gdyż mój drogi kolego gdybys wiedział choc trochę na czym polega kompresja do chocby ac3 i normalizacja w tym kontekście, to byś się przekonał jak duzą stratę masz przy takim podejsciu. Jak jej nie słyszysz to czym prędzej zarejestruj sie do laryngologa - gdyz kolejki na kasę chorych są straszne, a widać, że podążasz w strone totalnej głuchoty... I co miło Ci jak ktos Ci tak odpowie?? PS - a przy okazji to jesteś równiez czynnym analfabeta, gdyż jezeli zwracasz siś do kogoś personalnie to wypada takie słowa jak Ci, Ty, itp pisac WIELKĄ literą. ale rozumiem, ze chciałes mnie obrazić - OK...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
Nikogo nie mam ochoty obrażać. Sam mnie zaatakowałeś, mimo, ze ja dałem konkretną odpowiedź a ty, sorry Ty wymądrzasz się w temacie utraty jakości po normalizacji. Oczywiście, że się strata będzie bo klip musi zostać ponownie enkodowany. Nie przypominam sobie aby abyss za wszelką cenę chciał utrzymać niezmienioną jakość obrazu. Coś za coś. Ilu ludzi odwiedza to forum widzi temat i ma to w d... Ja nie byłem obojętny udzieliłem konkretnej odpowiedzi nie wdajac się w rozważania teoretyczne. Bez pardonu zaatakowałeś mnie - wystarczyło napisać, że się ze mną nie zgadzasz. Widać na tym forum zawsze znajdzie się jakieś pseudo guru, który wszystko wie najlepiej. Koniec wiecej już się nie odezwę bez względu na twoją, ups Twoją odpowiedź, szkoda się denerwować. Skoro mnie tu nie chcą...Pseudo guru wszystko wyjaśni.
Z moim słuchem wszystko OK, zdziwiłbyś się. Jeśli zarzucasz mi analfabetyzm to popatrz na swój ostatni post i zobacz ile tam błędów... Ostatnio zmieniany przez LED : 25.04.2006 o godz. 14:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|